Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Τη μεγαλύτερη bull market στην ιστορία της διανύει η Wall Street

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τη μακροβιότερη bull market (αγορά με ισχυρή ανοδική τάση) διανύει πλέον η Wall Street, καθώς συμπληρώνει 3.453 ημέρες χωρίς πτώση υψηλότερη του 20%, η οποία θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας bear (πτωτικής) market.

Παρόλο που ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών στις επικείμενες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, οι αμερικανικοί δείκτες πάτησαν στα ισχυρά θεμελιώδη, στην καλπάζουσα οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την Κίνα ότι χειραγωγεί το νόμισμά της προκειμένου να αντισταθμίσει τους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν αναμένει πολλά από τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους κινέζους.

Επιπλέον δεν έκρυψε και την δυσαρέσκειά του για την νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Fed και ιδιαίτερα για την πορεία των επιτοκίων.

Στο μεταξύ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed καθώς και η ομιλία του επικεφαλής της τράπεζας Jerome Powell στο Jackson Hole την Παρασκευή.

Στο εταιρικό μέτωπο καλά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Toll Brothers καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,26 δολ. από 87 σεντς το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και τα έσοδα αυξήθηκαν 27% στο 1,91 δις. δολάρια.

Στη Wall Street, o Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,24% ή 64 μονάδων στις 25.821, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,2% στις 2.862 μονάδες (νωρίτερα είχε πιάσει νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό στις 2.873 μονάδες) και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,49% στις 7.859 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones παραμένει σε επίπεδα διόρθωσης πάνω από έξι μήνες καθώς και σήμερα δεν κατάφερε να περάσει τις 25.886 μονάδες, δηλαδή να κινηθεί 10% πάνω από το χαμηλό της 23ης Μαρτίου τις 23.533 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+2,4%) και Goldman Sachs (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,5%) και Coca Cola ΕΕΕ -0,27% (-1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,4% στα 67,33 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού επέστρεψε στις 1.200 δολ./oz σημειώνοντας άνοδο 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,8% έναντι του ευρώ στο 1,1573 δολ. από 1,1484 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,84%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required