Γενικός Δείκτης:599.951.16%
EUR/USD: 1.14

Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's προβλέπει η Citi

  • ( UPD -23/08/2018 16:07 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας απ' τη Moody's το Σεπτέμβριο, προβλέπουν οι αναλυτές της Citi σε σχόλιο τους για την ελληνική αγορά.

Στην έκθεση τονίζει ότι η Ελλάδα έχει επωφεληθεί από διάφορες θετικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων πρόσφατα, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη αναβάθμιση από την S&P στο «Β +» με «θετικές προοπτικές»

H επόμενη προγραμματισμένη αξιολόγηση της χώρας, όπως σημειώνει, αναμένεται από τον οίκο Moody's στις 21 Σεπτεμβρίου και η Citi εκτιμά ότι θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την S&P, αναβαθμίζοντας πιθανότατα την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα και στο «B2»

Ο λόγος που η Citigroup εκτιμά αυτήν την εξέλιξη είναι ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ θετικά θα λειτουργήσει και η νέα παρέμβαση στο ελληνικό χρέος από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στη διάρθρωση των δανείων της Ελλάδας (δηλαδή η παράταση της διάρκειας) είναι επίσης πιθανό να αναφερθούν ως θετικές εξελίξεις, αναφέρει η Citigroup.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Δημοφιλή στο Internet

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required