Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο μαύρος χρυσός, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι οι κυρώσεις ενάντια στο Ιράν θα προκαλέσουν μείωση της προσφοράς πετρελαίου στις αγορές και ως εκ τούτου θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των τιμών.

Κέρδη 1,39% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent στα 75,75 δολάρια, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η άνοδός του διαμορφώθηκε στο 5%, μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης.

Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και το ελαφρύ αμερικανικό αργό (WTI), καθώς το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου κινήθηκε 1,25% υψηλότερα στα 68,65 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας το αμερικανικό πετρέλαιο ενισχύθηκε άνω του 4%, ενώ είχε υποχωρήσει κατά επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Μείωση των πλατφόρμων εξόρυξης στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (24/8/2018) η Baker Hughes

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά εννέα την τρέχουσα εβδομάδα (20- 24/8), στις 860.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά τέσσερις, στις 182.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά 13, στις 1.044.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required