Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1287

Οριακές απώλειες για χρυσό παρά την αποδυνάμωση δολαρίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες μετά τη διήμερη άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, εν μέσω μεταβλητότητας αλλά και αποδυνάμωσης δολαρίου.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν τις κινήσεις του δολαρίου, το οποίο παραμένει κοντά σε χαμηλά ενός μήνα, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται, ωστόσο, πιέσεις από τα ισχυρά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, που ενέτειναν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ανήλθε στις 133,4 μονάδες τον Αύγουστο -το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2000- έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για πτώση στις 126,7.

Τον Ιούλιο, ο δείκτης είχε ανέλθει ελαφρώς στις 127,4 μονάδες, έναντι των 127,1 του Ιουνίου, καθώς οι καταναλωτές εμφανίστηκαν περισσότερο αισιόδοξοι για την αμερικανική οικονομία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και λιγότερο σε μακροπρόθεσμο.

Το δολάριο παρέμεινε σήμερα σε πτωτική τροχιά, καθώς η εμπορική συμφωνία που επετεύχθη χθες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Μεξικό προσφέρει στήριξη στα πιο ριψοκίνδυνα assets, αυξάνοντας την όρεξη για ανάληψη ρίσκου και απομακρύνοντας τους επενδυτές από τα πιο ασφαλή καταφύγια.

Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1% στα 1.214,40 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,17 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρούσε κατά 0,1%, στις 94,6 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required