Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1289

Κάτω από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με πτώση της τάξεως του 0,6% έκλεισε η διαπραγμάτευση των futures Οκτωβρίου 2018 για το αργό πετρέλαιο, στα 69,8 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας, ωστόσο, κέρδη (1,6%) για το σύνολο της εβδομάδας.

Παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο κατέγραψε και το πετρέλαιο Brent, τα futures Νοεμβρίου 2018 του οποίου διαπραγματεύονται στα 77,6 δολάρια ανά βαρέλι (-0,5%), στις 22:15.
Για τον Αύγουστο, οι τιμές εμφανίζονται κατά περίπου 3% ενισχυμένες.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση αυτή την εβδομάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά δύο την τρέχουσα εβδομάδα (27- 31/8), στις 862.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε επίσης κατά δύο, στις 184.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε έτσι κατά τέσσερις, και διαμορφώθηκε στις 1.048.
Υπενθυμίζεται πως τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Αυγούστου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 686.000 βαρέλια.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια ήπια αύξηση των αποθεμάτων κατά 38.000 βαρέλια, επισημαίνεται.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 370.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 837.000 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 657.000 βαρέλια την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου του Ιράκ, Alaa al-Yasiri, δήλωσε εχθές στο «Reuters» ότι ο ΟΠΕΚ θα συζητήσει τον Δεκέμβριο το κατά πόσον οι παραγωγοί θα μπορούν να αντισταθμίσουν την απότομη πτώση του εφοδιασμού με πετρέλαιο από το Ιράν, μετά την έναρξη της ισχύος των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης τον Νοέμβριο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required