Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Ράλι για το αργό πετρέλαιο στα 70,28 δολάρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων άνω του αναμενόμενου ήταν αρκετή για να διατηρήσει τις ανοδικές τάσεις στην αγορά πετρελαίου με το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) να ενισχύεται άνω του 1%.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι τα βασικά δεδομένα του ισοζυγίου προσφοράς - ζήτησης είναι υποστηρικτικά ώστε ο μαύρος χρυσός να συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

Κέρδη 1,6% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του WTI στα 70,28 δολάρια, το οποίο κατέκτησε την υψηλότερη τιμή του από την αρχή του 2018.
Στο 0,7% η άνοδος για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου του Brent στα 79,68 δολάρια.

Μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων

Μείωση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (12/9/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 805.000 βαρέλια.

Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια μείωση των αποθεμάτων κατά 8,6 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 6,2 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.

Οι αμερικανικές εισαγωγές μειώθηκαν κατά 443.000 βαρέλια την ημέρα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required