Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Επιστροφή στα κέρδη για τα ασιατικά χρηματιστήρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες παρά τις νέες σκληρές δηλώσεις Τραμπ για το εμπόριο. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ανεχτεί περαιτέρω «εκμετάλλευση» σε θέματα εμπορίου.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,39% στις 24.033,79 μονάδες. Ο διευρυμένος Topix, από την άλλη, ανέκαμψε από τα χαμηλά που βρισκόταν νωρίτερα, ωστόσο παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,48%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 με άνοδο 0,10%, ενώ ενισχύθηκαν οι εταιρείες εξόρυξης, με τη Rio Tinto να ενισχύεται κατά 1,26% και την BHP Billiton με άνοδο 1,14%.

Σε θετικό πρόσημο και οι κινεζικές αγορές. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,50%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite ενισχύεται 0,85% και ο Shenzhen composite κατά 0,6%.

Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας λόγω αργίας.

Στη Wall Street, επικράτησαν μεικτά πρόσημα με S&P και DOW να σημειώνουν απώλειες, σε αντίθεση με τον Nasdaq που ενισχύθηκε, καθώς οι επενδυτές κράτησαν στάση αναμονής ενόψει των  σημερινών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για το 2018.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία και τον πληθωρισμό σε συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να συζητηθεί και ο πιθανός αντίκτυπος του εμπορικού πολέμου με την Κίνα στην αμερικανική οικονομία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required