Γενικός Δείκτης:630.171.76%
EUR/USD: 1.1368

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν οι ασιατικές χρηματαγορές, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δείχνουν να επιδεινώνονται περαιτέρω.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Fox Business ότι δεν επίκειται μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά και την ακύρωση από το Πεντάγωνο της επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάττις, στην Κίνα, αργότερα τον Οκτώβριο. 

Στα ταμπλό, με άνοδο 0,10% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 24,86 μονάδες και έκλεισε στις 24.270,62 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο μετά τον Νοέμβριο του 1991. Ο ευρύτερος δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 0,33%, κερδίζοντας 6,07 μονάδες και έκλεισε στις 1.824,03 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με απώλειες 1,25%, παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ετήσια παραγωγή της χώρας ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 συνέχισε την πτώση του χάνοντας 0,75%. Απώλειες σημείωσαν και οι τράπεζες της χώρας, με την AMP να υποχωρεί κατά 2,24%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με σημαντικές απώλειες 2,5%.

Στην Κίνα οι χρηματαγορές παραμένουν και σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required