Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

UBS: Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές είναι η έξοδος από τις αγορές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Tο χειρότερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι επενδυτές αυτή τη στιγμή είναι να πουλήσουν τις μετοχές ενώ η αγορά έχει περιθώρια ανόδου, ανέφερε στο CNBC ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.

Μιλώντας στη συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Μπαλί την Πέμπτη, ο Weber δήλωσε ότι η διάθεση των επενδυτών έχει μετατοπιστεί από το ένα άκρο στο άλλο. «Όταν ήμουν στο Νταβός, το κλίμα στην αγορά ήταν υπερβολικά αισιόδοξο. Κοιτώντας τις αγορές αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι οι επενδυτές έχουν περάσει στην άλλη πλευρά, είναι πολύ απαισιόδοξοι» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει η πιθανότητα για τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και κατά συνέπεια η έξοδος από τις αγορές είναι κακή ιδέα.

«Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή είναι η έξοδος από τις αγορές. Αυτό που χρειάζεται είναι η διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου. Οι επενδυτές θα πρέπει να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους διότι ορισμένα τμήματα της αγορά όπως οι αναδυόμενες αγορές κάνουν ισχυρότερες διορθώσεις από άλλα» είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο κίνδυνος για εμπορικό πόλεμο είναι πραγματικός και πρόσθεσε ότι οι επενδυτές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ρητορική από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο πιθανότατα θα έχει βραχυπρόθεσμη επίδραση. «Πιστεύω ότι οι επενδυτές έχουν τρομάξει. Πιστεύω ότι πρόκειται για υπερβολική αντίδραση σε ένα απλό πολιτικό θόρυβο, ενώ ο θόρυβος αυτός είναι πάντα βραχυπρόθεσμος» τόνισε ο Weber.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required