Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.132

Ελκυστικός και πάλι ο χρυσός

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν μια αύξηση μικρότερη των προβλέψεων για τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς η ανάκαμψη στις αγορές οχημάτων αντισταθμίστηκε από τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των δύο τελευταίων ετών στις δαπάνες στην εστίαση.

«Ο χρυσός ακολουθεί προσεκτικά τις αγορές», σχολιάζει ο αναλυτής της Lee Cheong Gold Dealers, Ronald Leung, προσθέτοντας πως όταν οι αγορές δεν είναι σταθερές, ορισμένοι επενδυτές στρέφονται προς τον χρυσό ως «ασφαλές καταφύγιο».

«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες για τις μετοχές, όπως ο συνεχιζόμενες εμπορικός πόλεμος, οι επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και η αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο», υπογραμμίζει ο Ronald Leung, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «θα πρέπει να δούμε πώς αντιδρά ο χρυσός σε αυτά».

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 0,7% ή 8,30 δολ. στα 1.230,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας είχε ενισχυθεί περισσότερο κατά 3%, καθώς το sell off στις χρηματιστηριακές αγορές έστρεψε τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,1% στις 95,1 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,156 δολ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required