Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1246

Κατοχύρωση κερδών στη Wall Street μετά το μετεκλογικό ράλι

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Φρένο στο τριήμερο ανοδικό σερί φαίνεται πως βάζει η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών στον απόηχο του μετεκλογικού ράλι, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στη Fed.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,10% στις 26.155 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,48% στις 7.534 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,15% στις 2.809 μονάδες.

Η Fed θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της την Πέμπτη. Οι επενδυτές δεν αναμένουν νέα αύξηση επιτοκίων, αλλά αναζητούν πληροφορίες για την εκτίμηση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας για την κατάσταση της οικονομίας, τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές της ανάπτυξης και τον αντίκτυπο της εμπορικής κόντρας με την Κίνα.

Εν τω μεταξύ, οι εισηγμένες εταιρείες συνεχίζουν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. Το 87% των εταιρειών στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου. Σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, η μέση αύξηση κερδών κυμαίνεται στο 25%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας σημείωσε οριακή πτώση την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 1.000 στις 214.000.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη πτώση, στις 210.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,1% στα 61,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.222 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακή πτώση έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της στερλίνας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,143 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,22% από 3,23% νωρίτερα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Monster Beverage βουτάει 11%. Σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, ο CEO ανέφερε ότι η Coca Cola ΕΕΕ +5,65% σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο ανταγωνιστικά ποτά.

Άλμα 7% σημειώνει η μετοχή της TripAdvisor, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required