Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1324

Απώλειες για χρυσό καθώς κερδίζει έδαφος το δολάριο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς το δολάριο κέρδισε οριακά έδαφος εν αναμονή της Fed.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 3,60 δολ. στα 1.225,10 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 96,4 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,14 δολ.

Ενώ η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές κατά το τρέχον έτος, ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει άλλη μια αύξηση τον Δεκέμβριο.

«Ο χρυσός έχει βρει στήριξη γύρω από τα 1.223 δολ. ανά ουγγιά, εάν υπάρξουν καλά νέα από τη Fed, μπορεί να δούμε ανάκαμψη», σχολιάζει ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «για την ώρα, εκτιμούμε ότι η Fed θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο Sim Moh Siong της Bank of Singapore, ανέφερε ότι «το δολάριο είναι πιθανό να επωφεληθεί, καθώς αναμένουμε ότι η Fed θα διατηρήσει την επιθετική της στάση», καθώς και ότι «η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται αυξημένα επιτόκια, καθώς οι πιέσεις στους μισθούς αυξάνονται και υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας».

Την ίδια ώρα, πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε η άνοδος του δολαρίου, που σήμερα ανακάμπτει από τις χθεσινές απώλειες, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών των ΗΠΑ.

Εξάλλου, στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα προσέφεραν και τα θετικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τις νέες αιτήσεις για επίδομα να υποχωρούν εκ νέου, ενώ ο αριθμός των συνεχιζόμενων επιδομάτων παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1973, σε μια περαιτέρω ένδειξη σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required