Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1321

Οι δηλώσεις Τρία εκτοξεύουν τις ιταλικές αποδόσεις

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε υψηλό εβδομάδας εκτοξεύθηκαν οι ιταλικές αποδόσεις μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στην ιταλική Βουλή, τόνισε πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει αμετάβλητους τους βασικούς πυλώνες του προϋπολογισμού του 2019.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε στο 3,46% έναντι 3,398% κατά το χθεσινό κλείσιμο, ενώ το ιταλικό σπρεντ επέστρεψε πάνω από τις 300 μονάδες βάσης.

3444333

«Αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση ασχολείται με την εκπόνηση της απάντησης στην Κομισιόν αναφορικά με τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία του προϋπολογισμού. Έναν προϋπολογισμό του οποίου τους βασικούς πυλώνες η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει», ανέφερε ο Τρία.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έδωσε στη Ρώμη διορία μέχρι τις 13 Νοεμβρίου να παρουσιάσει ένα νέο προϋπολογισμό.

Ο Τρία πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται να σεβαστεί το όριο για το μέγιστο έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ το 2019 καθώς και ότι  η επιβράδυνση της οικονομίας κατέστησε ακόμα πιο απαραίτητο έναν «γενναίο» προϋπολογισμό.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required