Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1324

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street με πετρελαϊκές πιέσεις

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε πτωτικό έδαφος κινείται και σήμερα η Wall Street, διευρύνοντας μάλιστα τις χθεσινές απώλειες, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Fed εν μέσω ανησυχιών για τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Οι τεχνολογίες δέχονται το μεγαλύτερο σφυρόκοπημα, ενώ η ισχυρή πετρελαϊκή βουτιά επιβαρύνει το αρνητικό κλίμα, με τις ενεργειακές να υποχωρούν. Βουτιά 7% για τη General Electric.

Ο Dow Jones κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 26.015 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,43% στις 7.423 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1% στις 2.777 μονάδες.

To αργό πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 60 δολαρίων την Παρασκευή, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο της παγκόσμιας παραγωγής και τον αρνητικό αντίκτυπο της εμπορικής διαμάχης στη ζήτηση.

deepdiveeee.png

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού διολισθαίνει 1,7% στα 59,55 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 0,9% στα 69,7 δολάρια το βαρέλι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, αφότου έμεινε σχεδόν αμετάβλητος μετά τον Ιούλιο. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα κινηθεί 0,2% υψηλότερα.

Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη την ενέργεια και τα τρόφιμα, ενισχύθηκε 0,2%.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές παραγωγού κινήθηκαν 2,9% υψηλότερα. Τον Σεπτέμβριο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 2,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει απώλειες έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1356 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 3,22%.

Στο ταμπλό, στο «κόκκινο» βρίσκονται οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών. Η μετοχή της Exxon Mobil υποχωρεί 2%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required