Γενικός Δείκτης:716.630.31%
EUR/USD: 1.1355

Δεν κάνει πίσω η Ιταλία - Πτώση σε Μιλάνο και ευρωαγορές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε πτωτικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο την κόντρα ρώμης-βρυξελλών καθώς οι Ιταλοί δεν κάνουν πίσω στο θέμα του προϋπολογισμού.

Ταυτόχρονα πιέσεις ασκούνται εξ Αμερικής μετά την απόφαση της Fed, ενώ η πετρελαϊκή βουτιά επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα.

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η αποφασιστικότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις αγορές διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,37% χαμηλότερα, στις 365,74 μονάδες.

Η Fed διατήρησε χθες αμετάβλητο στο 2%-2,25% το εύρος επιτοκίων, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες αναλυτών και επενδυτών, ωστόσο, εκτίμησε ότι οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν.

Η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων τείνει να ασκεί πιέσεις στις μετοχές, καθώς καθιστά πιο δύσκολη τη διανομή μερισμάτων από τις επιχειρήσεις.

Στην Ευρωζώνη, το ενδιαφέρον στράφηκε για μία ακόμη φορά στην Ιταλία, καθώς στις 13 Νοεμβρίου 2018 λήγει η διορία της Κομισιόν προς την ιταλική κυβέρνηση για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2019.

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,88% κι έκλεισε στις 19.258,11 μονάδες, με τις ιταλικές μετοχές να δέχονται πιέσεις.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required