Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1252

Δείτε σε ένα γράφημα πως οι ΗΠΑ καθίστανται κυρίαρχος παίχτης στο πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στο newmoney.gr έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για το πως ο Τραμπ και οι ΗΠΑ κάνουν κουμάντο στην αγορά πετρελαίου, ενώ οι ίδιες καθίστανται πλέον ενεργειακά αυτάρκεις.

Πλέον όχι μόνο είναι αυτάρκεις (μέσω της αυξημένης παραγωγής) αλλά και καθοριστικός παίχτης στην προσφορά/ζήτηση, μειώνοντας παράλληλα τη δύναμη του πετρελαϊκού καρτέλ.

Τρεις χώρες αντιπροσωπεύουν σήμερα σχεδόν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής αργού πετρελαίου και μόνο μία από αυτές τις χώρες είναι μέλος του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ).

Οι τρεις χώρες είναι η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία και καθώς η επιρροή τους στις αγορές πετρελαίου αυξάνεται με την αύξηση των συντελεστών παραγωγής, η επιρροή του ΟΠΕΚ προβλέπεται να μειωθεί.

Οι ΗΠΑ έχουν καταστεί ο μοναδικός μεγαλύτερος παραγωγός εκτός της λέσχης του ΟΠΕΚ+, με αμείωτη αύξηση της παραγωγής που θα μπορούσε να την ωθήσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως το 2019.

grafimapetrelaio.jpg

Η εβδομάδα που μας πέρασε σημάδεψε τη δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού - αύξηση που οι αναλυτές βαφτίζουν «απροσδόκητη» καθώς όλες αυτές οι αυξήσεις ήταν πάνω από τις προβλέψεις.

Το σχέδιο του Τραμπ όμως για ενεργειακά αυτόνομη Αμερική και χαμηλότερο πετρέλαιο βαίνει καλώς... Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required