Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1163

Καταρρέουν τα futures της Wall Street

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τα futures της Wall Street κατέρρευσαν την Πέμπτη, με το sell-off να είναι τόσο έντονο σε ένα σημείο που πυροδοτησε τους διακόπτες, αφότου η σύλληψη του στελέχους της Huawei επανέφερε τις ανησυχίες για το εμπόριο, που συνέβαλαν στη χειρότερη συναλλαγή των αμερικανικών μετοχών την Τρίτη, από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η αγορά παρέμεινε κλειστή την Τετάρτη, ως ημέρα εθνικού πένθους για τον πρώην πρόεδρο George H.W. Μπους, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στα 94 τους.

Τα futures στον Dow Jones υποχώρησαν κατά 1,8%, στις 24.606 μονάδες, ενώ στον S&P 500 κατέγραψαν απώλειες 1,7% στις 2.655,75 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,4%, στις 6.642,50.

Οι ήδη αγχωμένοι επενδυτές χτυπήθηκαν περαιτέρω από την είδηση ​​ότι οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Meng Wanzhou, την οικονομική διευθύντρια της Huawei Technologies, κατόπιν αιτήματος των αρχών των ΗΠΑ για φερόμενες παραβιάσεις των κυρώσεων κατά του Ιράν. Η σύλληψη, η οποία έγινε την 1η Δεκεμβρίου, έρχεται καθώς οι ΗΠΑ έχουν λάβει αρκετά μέτρα για να περιορίσουν τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα, προσπαθώντας να πείσουν τους διεθνείς συμμάχους να κάνουν το ίδιο.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μέσα σε ένα ήδη ασταθές σκηνικό στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Οι αμφιβολίες γύρω από το μορατόριουμ εμπορικών συναλλαγών του Σαββατοκύριακου στη σύνοδο κορυφής της G-20 μεταξύ των δύο πλευρών και οι δυσοίωνες εξελίξεις στην αγορά ομολόγων οδήγησαν σε έντονες απώλειες για τα futures την Τρίτη.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για τη δημοσίευση οικονομικών δεδομένων και την έναρξη μιας διήμερης συνάντησης του ΟΠΕΚ. Τα οικονομικά δεδομένα περιλαμβάνουν τους δείκτες για την απασχόληση για το Νοέμβριο, ακολουθούμενους από τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας, το εμπορικό έλλειμμα του Οκτωβρίου και την παραγωγικότητα του τρίτου τριμήνου και το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required