Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1161

Σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατέληξε ο ΟΠΕΚ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο ΟΠΕΚ κατέληξε την Πέμπτη σε μια πρόχειρη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει σε τελικό αριθμό, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ στο Reuters.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε νωρίτερα ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου χρειαζόταν την εκτός-ΟΠΕΚ Ρωσία να συμφωνήσει με τις περικοπές. Ο ίδιος ανέφερε ότι τελική απόφαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του ήταν πιθανή μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, την παραμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τις χώρες του ΟΠΕΚ να μην μειώσουν την παραγωγή του μαύρου χρυσού.

Οι τιμές του πετρελαίου κατρακύλησαν σχεδόν 5% σήμερα, καθώς ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) διαμήνυσε ότι είναι πιθανόν να συμφωνήσει σε μία μικρότερη της αναμενόμενης μείωση της παραγωγής και η ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις εμπορικές εντάσεις πλήττει τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required