Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1296

Στα $1.243 ενισχύθηκε ο χρυσός εν μέσω sell-off στις μετοχές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, ενώ και το sell off στις διεθνείς αγορές μετοχών έστρεψε τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.

Εν τω μεταξύ, πιέσεις στο δολάριο άσκησαν ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ,
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ «εκτοξεύθηκε» σε υψηλό δέκα ετών τον Οκτώβριο του 2018, καθώς οι εξαγωγές σόγιας συνέχισαν να υποχωρούν και οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών ανήλθαν σε επίπεδα - ρεκόρ, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δασμοί της κυβέρνησης Trump δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 1 δολ. ή κάτω του 0,1%, στα 1.243,60 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,4% στις 96,7 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,138 δολ.

Οι επενδυτές φοβούνται, εν τω μεταξύ, για μια επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, μετά τη λεγόμενη αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων.

Μια πιο αδύναμη προοπτική για την παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε ενδεχομένως να αναγκάσει τη Fed να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων κατά το 2019, σε μια θετική εξέλιξη για τον χρυσό.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required