Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 1.1287

Ήπιες απώλειες για χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες έκλεισε και σήμερα ο χρυσός, «σβήνοντας» τα αρχικά κέρδη, καθώς δέχτηκε εκ νέου πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 2,20 δολ. ή 0,2%, στα 1.247,20 δολ. ανά ουγγιά.

Το δολάριο επωφελήθηκε ξανά από τις πιέσεις στην στερλίνα, η οποία παραμένει σε χαμηλά 20 μηνών, εν μέσω του «θρίλερ» που καταγράφεται γύρω από το Brexit.

Πιέσεις στην στερλίνα άσκησε σήμερα η αυξημένη σπέκουλα γύρω από το εάν οι Συντηρητικοί βουλευτές στη Βρετανία θα καταθέσουν τελικά πρόταση μομφής κατά της Theresa May, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν αντικρουόμενα δημοσιεύματα.

Περαιτέρω ώθηση στο δολάριο προσέφερε η αισιοδοξία για την επίτευξη προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να δείχνουν πρόθυμες να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 97,4 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,132 δολ., ενώ η στερλίνα κατέγραφε πτώση 0,3%, στο 1,253 δολ., στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required