Γενικός Δείκτης:772.740.01%
EUR/USD: 1.1138

Ο Τραμπ υπόσχεται να «σώσει» Huawei κι εμπόριο - Ράλι στη Wall Street

  • ( UPD -12/12/2018 17:44 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με σημαντικά κέρδη κινούνται αυτήν την ώρα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως θα παρέμβει στη πρόσφατη σύλληψη της CFO της Huawei εάν αυτό βοηθήσει στο να κλείσει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εκτοξεύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών πως οι δύο ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη θα έρθουν σε συμφωνία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 24.666 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,28% στις 7.121 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,18% στις 2.668 μονάδες.

Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ στο 2,2%. Τον Οκτώβριο η ετήσια άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή είχε διαμορφωθεί στο 2,5%.

Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε σε μηνιαία βάση κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση ενισχύθηκε και αυτός κατά 2,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,1% στα 52,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,13% υψηλότερα στα 1.248 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει οριακές κινήσεις έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,135 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,9%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required