Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1221

Οριακές απώλειες για χρυσό στα $1.247,40 λόγω ισχυρού δολαρίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να στρέφονται στη συνεδρίαση της Fed.

Σημερινά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ μετρίασαν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας και την οικονομία, κάτι που θα μπορούσε να «μεταφραστεί» σε μια πιο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από τη Fed.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται, εξάλλου, να προβεί την επόμενη εβδομάδα σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων -την τέταρτη για φέτος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jeromew Powell, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ πλησιάζουν σε ουδέτερα επίπεδα, σε μια ένδειξη ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα μπορούσαν να σταματήσουν το πρόγραμμα αυξήσεων των επιτοκίων κατά το νέο έτος.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 2,60 δολ. ή 0,2%, στα 1.247,40 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 97,1 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε οριακά έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,136 δολ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required