Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Στα 52,55 ενισχύθηκε το αργό πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Άνοδο κατέγραψε σήμερα το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα τα οποία εμφάνισε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο ώθηση από την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2018 για το Brent ενισχύθηκε 2,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,44 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2,74% στα 52,55 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2018 υποχώρησαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, με την πτώση ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 3 εκατ. βαρέλια.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχονται μέχρι στιγμής στήριξη από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, όταν και αποφασίστηκε να υπάρξει μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ προχώρησε χθες σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τη ζήτηση το 2019, προβλέποντας ότι θα είναι μειωμένη κατά 100 χιλ. βαρέλια σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, στα 31,44 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πλέον, λιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση του έτους, η τιμή του αμερικανικού αργού παραμένει χαμηλότερη κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την τιμή του Brent έχει διαμορφωθεί στο 10%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required