Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Μικτά πρόσημα στη Wall Street - Κράτησε «αντίσταση» ο αμυντικός κλάδος

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα κυριάρχησαν σήμερα στη Wall Street, με τον αμυντικό τομέα να «κρατά όρθιο» τον Dow Jones.

Ο βιομηχανικός δείκτης εμφάνισε κέρδη 0,28% στις 24.595 μονάδες. Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq, με τον πρώτο να υποχωρεί -0,06% στις 2.649 μονάδες και τον τεχνολογικό δείκτη να αποδυναμώνεται 0,39% στις 7.070 μονάδες.

O Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα χρειαστεί να κάνει περισσότερα από όσα έχει υποσχεθεί μέχρι στιγμής για να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Χθεσινό δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι κινεζικές κρατικές εταιρείες κατέχουν τουλάχιστον 500.000 τόνους αμερικανικής σόγιας.

Ήταν η πρώτη μεγάλη αγορά σόγιας στις ΗΠΑ σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών και μέχρι σήμερα το σαφέστερο σημάδι ότι η Κίνα σχεδιάζει να εντείνει τις προσπάθειές της για να στηρίξει την οικονομίας της, η οποία κατεβάζει ταχύτητα.

«Κόντρα» στο κλίμα κινείται η μετοχή της General Electric, η οποία σημείωσε «άλμα» 7%, μετά την αναβάθμισή της από τον αναλυτή της J.P. Morgan, Stephen Tusa, επί μακρόν «αρκούδα» στη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας.

Εν τω μεταξύ μεικτά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλό 2,5 μηνών, με τα στοιχεία να μετριάζουν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας και την οικονομία.

Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν συγκεκριμένα κατά 27.000 την εβδομάδα έως την 8η Δεκεμβρίου 2018, στις 206.000, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2015.

Ο αριθμός των αιτήσεων δεν βρίσκεται πολύ μακριά από τα χαμηλά 49 ετών που είχαν καταγραφεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν είχαν υποχωρήσει στις 202.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1969.

Από την άλλη, όμως, τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2018, λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου.

Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 1,6% τον Νοέμβριο -η μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2015- ενώ στους δώδεκα μήνες έως τον Νοέμβριο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7% -η μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Νοέμβριο του 2016.

Οι επενδυτές παραμένουν, πάντως, επιφυλακτικοί, εν μέσω των διεθνών γεωπολιτικών εντάσεων, παρακολουθώντας με ανησυχία την πολτική αναταραχή στη Βρετανία γύρω από το Brexit.

defensivesctorrr.png

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required