Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1331

Άνοδος δολαρίου, πτώση για χρυσό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, που ανέκαμψε από τα χαμηλά τριών μηνών.

Το δολάριο ενισχύεται σήμερα στο 1,15 EUR/USD, καθώς αξιωματούχοι ΗΠΑ και Κίνας ανέφεραν ότι σημειώθηκε πρόοδος στις εμπορικές τους συνομιλίες, που ολοκληρώθηκαν χθες, γεγονός που θα μπορούσε να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών πριν από τον Μάρτιο του 2019.

Το δολάριο επωφελήθηκε επίσης από τις πιέσεις στο ευρώ, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία της Γαλλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 4,60 δολ. στα 1.287,40 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 95,5 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,150 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,3%, στο 1,275 δολ., αφού η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, έχασε μέσα σε δύο ημέρες δύο ψηφοφορίες που σχετίζονται με το Brexit, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές ότι ίσως βρίσκεται στα σκαριά η διενέργεια βουλευτικών εκλογών.

Οι απώλειες για τον χρυσό παρέμειναν σχετικά περιορισμένες, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών των επενδυτών ότι η Fed ενδέχεται να περιορίσει τη διαδικασία αύξησης των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, ορισμένοι αξιωματούχοι της τράπεζας δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερο «υπομονετικοί» αναφορικά με τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required