Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1333

Προς υψηλά διετίας τα εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην διαμόρφωση των σημερινών τιμών του πετρελαίου. Αιτία οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο οι περικοπές στην παραγωγή που συμφωνήθηκαν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μαύρου χρυσού υποσκάπτουν τις τιμές του αργού και συγκρατούν τις αγορές που είναι πάντως καθ' οδόν για τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο ετών.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Μαρτίου σημειώνει οριακή πτώση 0,03% στα 61,66 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημειώνει άνοδο 0,11% στα 52,65 δολ/βαρέλι.

Πάντως, η μείωση της παραγωγής και οι αναπτερωμένες ελπίδες για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν δώσει μεγάλη στήριξη στο πετρέλαιο, καθώς τα futures έχουν ενισχυθεί πάνω από 9% αυτή την εβδομάδα, καθώς η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε την Πέμπτη να διατηρήσει την ισορροπία στις αγορές.
Χθες, το αργό συνέχισε κερδοφόρα, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί σε εννέα συνεχείς συνεδριάσεις αφού προηγουμένως έχασε περί το 40% της αξία;ς του κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, λόγω φόβων για κορεσμό της αγοράς από υπερπροσφορά αλλά και τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το πετρέλαιο έκανε ένα ισχυρό ράλι, λόγω της προθυμίας της Σ. Αραβίας να προχωρήσει στην περικοπή της παραγωγής, την οποία και εκτίμησαν δεόντως οι αγορές», αναφέρει ο Hong Sungki, trader εμπορευμάτων της NH Investment & Securities Co. «Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας προσθέτουν αβεβαιότητα στις διεθνείς χρηματαγορές και τις αγορές πετρελαίου και αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε διόρθωση των τιμών βραχυπρόθεσμα».

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required