Γενικός Δείκτης:725.410.46%
EUR/USD: 1.1331

Κέρδη στην Ασία με ώθηση από Wall

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με άνοδο κλείνουν την εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας των επενδυτών μετά και τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι αγορές που βρίσκονται στο ραντάρ των επενδυτών λόγω της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας, σημείωσαν άνοδο. Ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,74% και έκλεισε στις 2.553,83 μονάδες και ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 0,758% στις 1.313,36 μονάδες. Ο Shenzhen component σημείωσε άνοδο 0,611% στις 7.474,01 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,41%.

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, που ολοκληρώθηκαν χωρίς όμως να δοθούν στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενό τους, οι αναλυτές που μίλησαν στο CNBC εμφανίζονται διχασμένοι για το αν τελικά θα υπάρξει μια εμπορική συμφωνία.

Όπως ανέφερε ο Andrew Collier, της Orient Capital Research, ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να κατακτήσει μια νίκη, την οποία όμως επιδιώκει διακαώς και ο Κινέζος ομόλογός του. Οπότε, θεωρεί ότι θα φτάσουν σε κάποια συμφωνία πιθανόν εντός του α' τριμήνου. Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι εμπορικές εντάσεις δεν θα σταματήσουν καθώς η Κίνα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ και επιπλέον έχει κάνει κάποιες κινήσεις με τις οποίες πολλές χώρες διαφωνούν.

Αλλοι αναλυτές, όπως ο James Sullivan, της J.P. Morgan, διαφωνούν, λέγοντας πως μπορεί ο Τραμπ να χρειάζεται μια συμφωνία καθώς οδεύει προς εκλογές το 2020, ωστόσο, μια συμφωνία μπορεί να εκληφθεί ως συμβιβασμός, κάτι που ο Τραμπ δεν επιθυμεί.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei αυξήθηκε κατά 0,97% και έκλεισε στις  20.359,70 μονάδες ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,51% στις 1.529,73 μονάδες.

Οι ανοδικές κινήσεις στην Ιαπωνία ήρθαν μετά τα στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών στην Ιαπωνία που εμφανίζονται απροσδόκητα μειωμένες για τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, υποχώρησαν κατά 0,6% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ έρευνα του Reuters έκανε λόγο για πτώση 0,1%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 2.075,57 μονάδες.

Στην Αυστραλία τέλος, ο ASX 200 σημείωσε πτώση 0,36% στις 5.774,60 μονάδες.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία της Αυστραλίας έδειξαν ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης του Reuters για άνοδο 0,3%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required