Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1218

Κέρδη για χρυσό λόγω αποδυνάμωσης δολαρίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου, αλλά και από τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, που ενίσχυσαν τις προσδοκίες των επενδυτών για μια επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης των επιτοκίων.

«Το αδύναμο δολάριο και η περισσότερο μετριοπαθής Fed είναι οι δύο πιο δελεαστικοί παράγοντες για τον χρυσό», σχολιάζει ο Stephen Innes της Oanda, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ, ενδεχομένως προς τα τέλη του 2019 και το 2020, γι' αυτό οι αγορές λαμβάνουν υπόψιν τη μείωση των επιτοκίων».

Την ίδια ώρα, ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η διάχυτη πολιτική αβεβαιότητα σε όλον τον κόσμο, που έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.

Στις ΗΠΑ, το κυβερνητικό shutdown συνεχίζεται για 21η συνεχόμενη ημέρα, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προειδοποιεί μάλιστα ότι θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εάν ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία.

H Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός Mitch McConnell, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, έχει δηλώσει ότι δεν θα το προωθήσει προς ψήφιση από τους γερουσιαστές.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,2% ή 2,10 δολ. στα 1.289,50 δολ. ανά ουγγιά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required