Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1199

Πτωτικά οι ευρωαγορές - «Βαρίδι» οι τράπεζες λόγω SοcGen

  • ( UPD -17/01/2019 13:32 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας στη Βρετανία και ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,16% στις 350,02 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε αρνητικό πρόσημο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,35%, ο γερμανικός DAX στο -0,28%, o γαλλικός CAC 40 -0,36% ο ιταλικός FTSE MIB -0,12%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται οριακά κατά 0,01%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες υποχωρώντας πάνω από 1,4% μετά το «καμπανάκι» που σήμανε η  γαλλική Societe Generale για τα αποτελέσματα δ' τριμήνου. Όπως ανέφερε τα έσοδα αναμένεται να πληγούν σημαντικά (-20%) λόγω των δυσμενών συνθηκών στις διεθνείς αγορές και τον αντίκτυπο των πωλήσεων ορισμένων assets.

Η μετοχή της υποχωρούσε νωρίτερα πάνω από 3%.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική Sage έκανε άλμα 8%, αφού διατήρησε το guidance για το σύνολο του έτους, καθώς, όπως ανακοίνωσε, σημείωσε μια δυναμική εκκίνηση για το 2019.

Η επίσης βρετανική ITV υποχώρησε 5% μετά την υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από την Bank of America Merrill Lynch σε “underperform” από “buy” .

Οι αγορές εστιάζουν στις τελευταίες εξελίξεις στη Βρετανία, μετά τη νίκη της Τερέζα Μέι επί της πρότασης μομφής εναντίον της, με μόλις 19 ψήφους.

Αμέσως μετά την εξασφάλιση των ψήφων που χρειαζόταν για να αποφευχθούν νέες εθνικές εκλογές, η Μέι κάλεσε τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες να διεξάγουν συνομιλίες σε μια προσπάθεια να αρθεί το τρέχον αδιέξοδο στη συμφωνία για το brexit.

Οι βασικές γραμμές του αποκαλούμενο Σχεδίου Β για το brexit αναμένονται την προσεχή δευτέρα, με τους παίκτες της αγοράς να περιμένουν ότι το Ουέστμινστερ θα μεταθέσει την ημερομηνία εξόδου από την ΕΕ για μετά τις 29 Μαρτίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required