Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Το εμπορικό ράλι των μετοχών ρίχνει τον χρυσό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με πτώση έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς η αισιοδοξία για εμπόριο έστρεψε τους επενδυτές μακριά από την ασφάλεια του πολύτιμου μέταλλου, οδηγώντας σε ράλι τις μετοχές.

Η Κίνα προσφέρθηκε να αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων εντός της επόμενης 6ετίας. Εάν αυτό πραγματοποιηθεί, τότε η αξία των εισαγωγών αμερικανικών προϊόντων θα ενισχυθεί άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,8% ή 9,70 δολ. στα 1.282,60 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 96,6 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,8% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,288 δολ.

Ώθηση στο δολάριο άσκησαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 0,3% τον Δεκέμβριο 2018.
Στο σύνολο του τέταρτου τριμήνου του 2018, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση, έναντι της αύξησης 4,7% του τρίτου τριμήνου.

Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,5%, καταγράφοντας τις πρώτες του εβδομαδιαίες απώλειες από τα μέσα Δεκεμβρίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required