Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1216

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο στα $61,42

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,59 δολ. ανά βαρέλι

Πτώση κατέγραψε σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες των επενδυτών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομιας κατά το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -2,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,42 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε υποχώρηση της τάξεως του -2,25% στα 52,59 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη συνολική ανάπτυξη για το 2018, η οποία ήταν η ασθενέσθερη των τελευταίων 28 ετών, με τους αναλυτές ωστόσο να διευκρινίζουν ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και ότι αντικατοπτρίζουν ένα φυσιολογικό κομμάτι του οικονομικού κύκλου.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Πλέον, το IMF αναμένει ανάπτυξη 3,5% το τρέον έτος και 3,6% το 2020, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 3,7% και για τα δύο έτη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επικαλείται μεταξύ άλλων την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας, τη σύσφιγξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών και το ενδεχόμενο του να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit ως παράγοντες που επηρέασαν τις εκτιμήσεις του.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required