Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πτώση πέριξ του 1% σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς αυξήθηκε η εξορυκτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και οι αγορές βρίσκονται υπό πίεση λόγω των εμπορικών ανησυχιών.

Φωτιά σε διυλιστήριο του Ιλινόις στις ΗΠΑ που κατέληξε στο κλείσιμο μιας μεγάλης μονάδας διύλισης αργού, ενδέχεται να προκαλέσει πτώση στη ζήτηση, επέδρασε στις τιμές, σύμφωνα με τους traders.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού λήξης Μαρτίου 2019 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1,12% ή 63 σεντς στα 52,09 διολ/βαρέλι .

Το προθεσμιακό του μπρεντ λήξης Απριλίου 2019 έχανε 49 σεντς ή 0,8% στα 61,61 δολάρια ανά βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα εταιρείες ενέργειας στις ΗΠΑ αύξησαν τον αριθμό των εξεδρών άντλησης πετρελαίου για δεύτερη φορά σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά της Baker Hughes

Συγκεκριμένα την εβδομάδα μέχρι τις 8/2 οι εταιρείες πρόσθεσαν επτά εξέδρες ανεβάζοντας το σύνολο στις 854, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την παραγωγή αμερικανικού αργού που ήδη ανέρχεται σε 11,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της της ρωσικής Rosneft, Igor Sechin, έγραψε επιστολή στον Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία αναφέρει ότι η συμφωνία της Μόσχας με τον ΟΠΕΚ να συγκρατήσουν την παραγωγή αποτελεί στρατηγική απειλή και «χαρτί» στα χέρια των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που ισχύει από το 2017 και έχει επεκταθεί αρκετές φορές, προβλέπει την περικοπή της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τους συμμετέχοντες σε αυτήν έως τα τέλη Ιουνίου.

Νέα συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου στη Βιέννη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required