Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Ράλι στις ευρωαγορές με οδηγό τις τράπεζες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρή άνοδο καταγράφεται στους ευρωπαϊκούς δείκτες εν αναμονή του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας που ξεκινά αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,79% στις 360,90 μονάδες, με όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 ενισχύεται κατά 1% και ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 1,16%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 1,14%

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κερδίζει 1,67%  και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 1,16%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης είναι μεταξύ των οδηγών της ανόδου, καθώς στις πρωινές συναλλαγές ενισχύθηκε κατά 1,3%, μετά την ανακοίνωση από ιταλικές τράπεζες ότι η ΕΚΤ έχει θεσπίσει νέα όρια κεφαλαιακών απαιτήσεων. Η μετοχή της Banco BPM, της Ubi Banca και της Unicredit σημειώνουν άνοδο άνω του 2%.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η Deutsche Post ενισχύθηκε κατά 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι η Γερμανία ενδέχεται να χορηγήσει στην επιχείρηση ταχυδρομικών υπηρεσιών μεγαλύτερη του προβλεπόμενου αύξηση των ταχυδρομικών τελών για επιστολές από το καλοκαίρι.

Η βρετανική Smith & Nephew από την άλλη υποχώρησε κατά σχεδόν 4% μετά την αναφορά των Financial Times ότι η εταρεία είναι σε συζητήσεις για την εξαγορά της NuVasive.

Oι αγορές εστιάζουν και πάλι στο εμπόριο, καθώς ξεκινά από σήμερα νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν εκτενείς συζητήσεις στην Ουάσινγκτον, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.  

Και οι δύο πλευρές πάντως προσπαθούν να πετύχουν μια εμπορική συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου καθώς τότε οι δασμοί των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές ύψους $200 δισ. αναμένεται να αυξηθούν στο 25% από 10%.  

Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη έχουν ήδη κοστίσει αρκετά δισ. δολάρια και στις δυο χώρες και έχουν προκαλέσει αναταράξεις στις διεθνείς αγορές.

Στην Ασία, οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν άνοδο σήμερα, ενώ ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, ωστόσο σημείωσε απώλειες 0,1%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required