Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από ιταλικές τράπεζες και τις εμπορικές συνομιλίες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 361,12 μονάδες, με όλους τους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία, ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 11.014,59 μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE 100 με άνοδο 0,82% στις 7.129,11 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC έκλεισε επίσης με κέρδη 1,07% στις 5.014,47 μονάδες

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,21% στις 19.586,56 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 με άνοδο 0,90% στις 8.936,40 μονάδες.

Οι τράπεζες ήταν στις καλύτερες επιδόσεις τη Δευτέρα, με τις ιταλικές συγκεκριμένα να ενισχύονται μετά από δημοσιεύματα ότι οι κεφαλαιακές τους θέσεις ήταν υψηλότερες από τα επίπεδα που απαιτούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Banco BPM ενισχύθηκε κατά 7% - στην κορυφή του Stoxx 600 - ενώ η UBI Banca ενισχύθηκε σχεδόν 3%.

Στο μέτωπο των νέων δεδομένων, επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, έδειξαν ότι η οικονομία της Βρετανίας αυξήθηκε με τον πιο αργό ρυθμό από το 2012 πέρυσι. Η άνοδος του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018 υποχώρησε σε τριμηνιαίο ρυθμό 0,2%, από 0,6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα τριμηνιαία στοιχεία για το ΑΕΠ ακολουθούν μια αναταραχή των οικονομικών στοιχείων τις τελευταίες εβδομάδες που υποδηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι όλο και πιο νευρικοί όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα. Η στερλίνα διαπραγματεύτηκε 0,66% χαμηλότερα στα 1,2862 δολάρια μετά τα νέα.

Το βλέμμα της αγοράς είναι σε μεγάλο βαθμό στραμμένο στις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων των ΗΠΑ πρόκειται να ταξιδέψει στην Κίνα για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.

Ο νέος γύρος των εμπορικών συνομιλιών θα ξεκινήσει στο Πεκίνο από τη Δευτέρα, μετά τις συζητήσεις στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα που ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required