Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Αποκλιμάκωση στην αγορά ομολόγων με το βλέμμα στην Ισπανία

  • ( UPD -12/02/2019 17:34 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

της Σμαρώς Μακροπούλου

Αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα στην αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις τόσο σε ελληνικά όσο και σε ιταλικά να μειώνονται ελαφρώς, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στον ευρωπαϊκό Νότο, όπου η Ισπανία αναμένεται αύριο να καταθέσει στη Βουλή για ψήφιση τον προϋπολογισμό της.

Περί τις 17:30, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε ελαφρώς κατά 0,05% - από μια υποχώρηση 0,70% νωρίτερα -  και διαμορφωνόταν στο 3,93, από το 4,00 στο χθεσινό κλείσιμο.

Την ίδια ώρα, αποκλιμάκωση κατέγραφε και ο ιταλικός τίτλος, με την απόδοση στο 10ετές να υποχωρεί κατά 1,31%, στο 2,85 από το 2,89 στο χθεσινό κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν καθησυχάσει τις ανησυχίες τους από τα ασθενέστερα πρόσφατα στοιχεία για την οικονομία της χώρας.

Η αγορά εστιάζει στην Ισπανία, όπου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το κυβερνητικό κόμμα διαθέτει λιγότερο από το ένα τέταρτο των εδρών στην κάτω Βουλή και βρίσκεται αντιμέτωπο με την πιθανότητα να μην μπορέσει να περάσει το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης.

Η κυβέρνηση Σάντσεθ χρειάζεται την υποστήριξη των μικρότερων κομμάτων για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός συμπεριλαμβανομένων και των Καταλανών εθνικιστών που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα τον καταψηφίσουν.

Ωστόσο, η απόδοση του ισπανικού τίτλου υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως δεν έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο τέταρτο μεγαλύτερο μέλος του ευρώ. Η απόδοση του 10εοτύς ισπανικού τίτλου την ίδια ώρα υποχωρούσε κατά 0,72% - από μια υποχώρηση 1,76% νωρίτερα - και διαμορφωνόταν στο 1,24.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required