Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Ράλι στη Wall Street - Αισιοδοξία για την αποτροπή shutdown και εμπόριο

  • ( UPD -12/02/2019 23:05 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Άνοδος την Τρίτη στη Wall Street, με ώθηση από την προσωρινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι βουλευτές των ΗΠΑ για να αποφευχθεί άλλο ένα κυβερνητικό shutdown καθώς και την αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average στο +1,49%, με οδηγούς Caterpillar και 3Μ.  Ο S&P 500 στο +1,29% με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντική άνοδο και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite στο +1,46%.

Αναλυτικά οι Goldman Sachs, Citigroup και Morgan Stanley σημείωσαν κέρδη τουλάχιστον 1,6%. Κέρδη και για τις Bank of America και J.P. Morgan Chase με άνοδο περί του 1%.

«Φαίνεται ότι αποφύγαμε το κυβερνητικό shutdown. Αυτό αποτελεί καλή είδηση για την αγορά» ανέφερε ο Art Hogan, υψηλόβαθμο στέλεχος της National Securities.

Οι επενδυτές επικεντρώθηκαν επίσης στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, καθώς και οι δύο χώρες προσπαθούν να σφυρηλατήσουν μια συμφωνία πριν από τις αρχές Μαρτίου. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα ότι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ο οποίος ξεκίνησε στο Πεκίνο τη Δευτέρα, θα τους φέρει πιο κοντά σε μια συνολική εμπορική συμφωνία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος είπε ότι είναι ανοικτός στο να επιτρέψει να ξεπεραστεί ελαφρώς η προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά, εάν Κίνα και ΗΠΑ είναι κοντά σε μια συμφωνία. Πρόσθεσε επίσης ότι το Πεκίνο «θέλει πολύ να υπάρξει μια συμφωνία» και ότι έχει «μια μεγάλη ομάδα» στην Κίνα που προσπαθεί να πετύχει τη λύση του θέματος. 

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required