Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1247

Κέρδη στις ευρωαγορές από την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εμπορικές και πολιτικές εξελίξεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,5%, με τους περισσότερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Με άνοδο 0,12% έκλεισε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.137,99 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX τερμάτισε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,04% στις 11.128,61. Κέρδη και για τον γαλλικό, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 5.056,35 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ισπανικός IBEX έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 9.001,50 μονάδες και ο FTSE MIB της Ιταλίας με κέρδη 1,12% στις 19.805,28 μονάδες.
Οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών οδήγησαν τα κέρδη, με ώθηση από την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η Michelin ήταν η κορυφαία μετοχή σε όλη την Ευρώπη, ενισχυμένη κατά 13%, αφού έδωσε δυνατές προοπτικές για το 2019.

Συνολικά, το θετικό κλίμα της αγοράς συνδέθηκε με τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Και οι δύο χώρες συνεχίζουν να συζητούν μια πιθανή συμφωνία σχετικά με το εμπόριο προτού λήξει η προθεσμία στις αρχές Μαρτίου. Οι συνομιλίες αυτής της εβδομάδας επικεντρώνονται στην πνευματική ιδιοκτησία.

Στην Ευρώπη, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May ενημέρωσε τους βουλευτές σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit την Τρίτη. Είπε ότι χρειάζεται και άλλο χρόνος για να ολοκληρώσει τη διαδικασία με την ΕΕ, αλλά ότι οι βουλευτές θα μπορέσουν να ψηφίσουν τη διαδικασία για το Brexit μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required