Γενικός Δείκτης:732.130.91%
EUR/USD: 1.1196

Ράλι για πετρέλαιο σε υψηλό τριμήνου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε η διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Μαρτίου 2019 -στη Νέα Υόρκη- για το αργό πετρέλαιο, στα 56,1 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από άνοδο της τάξεως του 0,9% στη συνεδρίαση.

Το Brent διαπραγματεύεται στα 66,3 δολάρια ανά βαρέλι (-0,3%).

Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω νέα από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα. Ενδεικτικά, νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι οι συνομιλίες με το Πεκίνο «πάνε πολύ καλά».

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους από τις περικοπές που πραγματοποιούν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, και οι οποίες στοχεύουν στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της στα 10,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ ο αρχικός της στόχος ήταν τα 10,3 εκατ. βαρέλια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 θα έχει προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required