Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1168

Ράλι στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

  • ( UPD -20/02/2019 12:30 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, μετά τις χθεσινές απώλειες, καθώς αναπτερώνονται οι ελπίδες για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη που θα τερματίσει τη μεταξύ τους εμπορική διαμάχη.

Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων μεγάλων εταρειών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα άνοδο 0,28% στις 370,02 μονάδες με τους περισσότερους μεγάλους δείκτες σε άνοδο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,19%, ο DAX στη Φρανκφούρτη με άνοδο 0,51% και ο CAC 40 στο Παρίσι πάνω κατά 0,25%.
Παράλληλα, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σχεδόν αμετάβλητος στο +0,01% ενώ ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη με άνοδο 0,46%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται στον κάδο αυτοκινήτου και πρώτων υλών, που έχουν μεγάλη έκθεση την Κίνα. Αμφότεροι σημείωναν νωρίτερα άνοδο 1,2% .

Αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Κίνα ξεκίνησαν νέο γύρο συνομιλιών χθες Τρίτη και εντός της εβδομάδας αναμένεται συνέχιση των συνομιλιών σε υψηλό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αφήσει από την περασμένη εβδομάδα ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου εμπορικής «ανακωχής» σχολιάζοντας μάλιστα ότι η 1η Μαρτίου, που λήγει η «κατάπαυση πυρός» στους δασμούς, δεν είναι «μαγική ημερομηνία».

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η ιρλανδική Glanbia έκανε άλμα 10% μετά την ανακοίνωση ότι τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν 16% το 2018, ενώ αναμένει ανάπτυξη 5%-8% το 2019.

Η βρετανική Sainsbury αντιθέτως σημειώνει πτώση άνω του 12%, καθώς η επιτροπή ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πως η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Asda, ιδιοκτησίας της Walmart, με τίμημα 9,5 δισ. δολ. είτε θα μπλοκαριστεί ή θα απαιτήσει την πώληση σημαντικού αριθμού μετοχών.

Στο μέτωπο του Brexit, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επισκέπτεται τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, η επίσημη ημερομηνία της οποίας απέχει μόλις 38 ημέρες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required