Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Ανοδικά το πετρέλαιο για έκτη συνεχόμενη ημέρα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με νέα κέρδη, για έκτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το αμερικανικό αργό, το οποίο έληξε σήμερα, σημείωσε άνοδο 1,5% ή 83 σεντς, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,92 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Νοεμβρίου 2018.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αργό έκλεισε με άνοδο 1,3% ή 71 σεντς, στα 57,16 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent ενισχυόταν κατά 1% στα 67,1 δολ. ανά βαρέλι.

Οι εμπορικές συνομιλίες των δύο χωρών συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι θα υπάρξουν συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ., στο 25% από 10%.

Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται στήριξη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους από τις περικοπές που πραγματοποιούν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία, και οι οποίες στοχεύουν στην εξισορρόπηση της αγοράς.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της στα 10,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ ο αρχικός της στόχος ήταν τα 10,3 εκατ. βαρέλια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 θα έχει προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 400 χιλ. βαρέλια ημερησίως.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required