Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Θετικά αντέδρασε η Wall Street στη δημοσίευση των Πρακτικών της Fed, με τους δείκτες ωστόσο να καταγράφουν οριακά κέρδη καθώς η αγορά δεν πρόλαβε να «κεφαλαιοποιήσει» στα ενθαρρυντικά σινιάλα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Τα Πρακτικά ουσιαστικά επιβεβαίωσαν πως η Fed θα τηρήσει «υπομονετική στάση», σημειώνοντας πως είναι «αβέβαιη» για το αν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων το 2019, γεγονός ενθαρρυντικό για τη wall Street, καθώς η όποια χαλαρή νομισματική πολιτική δίνει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στις εισηγμένες και την οικονομία.

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,24% κι έκλεισε στις 25.954,44 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,18% στις 2.784,70 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με οριακά κέρδη 0,03%, στις 7.489,07 μονάδες.

Στα πρακτικά γίνεται, παράλληλα, αντιληπτή η πρόθεση της Fed να συνεχίσει τη συρρίκνωση του υπέρογκου ισολογισμού που δημιούργησαν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης των περασμένων χρόνων.

Η Fed έκανε επίσης λόγο για μία ισχυρή αγορά εργασίας και οικονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και υπογράμμισε αυξημένους καθοδικούς κινδύνους και προειδοποίησε για μια πιο απότομη από την αναμενόμενη επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Οι επενδυτές παρακολουθούν, εν τω μεταξύ, τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι ΗΠΑ και Κίνα προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια εμπορική συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολ., στο 25% από 10%.

Η αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ώθησε υψηλότερα τις μετοχές των Caterpillar (+3,3) και Boeing (+1,3%), δύο εταιρειών «ευαίσθητων» σε θέματα εμπορίου, λόγω της έκθεσής τους στο εξωτερικό.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CVS Health σημείωσε «βουτιά» άνω του 8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το 2019.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required