Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Νοβότνι: Η Ευρώπη χρειάζεται κάποιου είδους ευρωομόλογο

  • Print
Προσθήκη σχολίου


Στην έκδοση κοινού ευρωομολόγου θα πρέπει να προχωρήση η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικό τραπεζίτη της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι.

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο κ. Νοβόντι τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται «κάποιου είδους ευρωομόλογα», προτείνοντας ως πρώτο βήμα βραχυπρόθεσμα ευρωγραμμάτια, τα οποία θα έχουν κοινή εγγύηση των κρατών μελών.

Σύμφωνα με τον ίδιο μια τέτοια έκδοση θα ενισχύσει το σχέδιο της ενιαίας αγοράς κεφαλαίων και να καταστήσει το ευρώ ισχυρότερο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα ευρωομόλογα θα είναι πιο ελκυστικά για ξένους επενδυτές όπως η Κίνα από τα κρατικά ομόλογα.

Όσο η Ευρώπη δεν κάνει το βήμα έκδοσης κοινών ομολόγων, τότε το ευρώ δεν θα καταφέρει ποτέ να ενισχύσει το κύρος του στις διεθνείς αγορές, ανέφερε ο κ. Νοβότνι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required