ΡOH ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Fine Living

Επιμέλεια: Φώτης Τσιμέλας

x

Βάσλε (ΕΚΤ): Υπάρχει όριο στο πόσο μπορεί να αποκλίνει η ΕΚΤ από τη Fed

Μια ανησυχία είναι ότι μια παρατεταμένη περίοδος νομισματικής χαλάρωσης στην Ευρώπη με τις ΗΠΑ να μην ενεργούν στον ίδιο βαθμό θα μπορούσε να πλήξει το ευρώ, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβενίας

newsroom

Morgan Stanley: Σε ποια χώρα σχεδιάζει τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας εδώ και χρόνια

Οι σχεδιαζόμενες περικοπές επηρεάζουν περίπου το 13% των 400 τραπεζιτών

newsroom

Τι συμβαίνει με τη Starlink του Μασκ; Οι αναλυτές απαντούν (πίνακες)

newsroom

Στα μαλακά έπεσε η Microsoft από την Κομισιόν για το deal με την OpenAI

newsroom

Tesla: Ζητά από τους επενδυτές να ψηφίσουν το νέο πακέτο-μαμούθ $56 δισ. του Έλον Μασκ

newsroom

OIKONOMIA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

array(10) {
  [0]=>
  object(WP_Post)#4193 (25) {
    ["ID"]=>
    int(1651651)
    ["post_author"]=>
    string(2) "10"
    ["post_date"]=>
    string(19) "2024-04-18 13:16:34"
    ["post_date_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 10:16:34"
    ["post_content"]=>
    string(4006) "Στις 25 Απριλίου τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη για το φετινό Πάσχα.

Στις 25 και 26 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 27 του μηνός θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη μία μετά το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Το Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι. Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαΐου (με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατέθηκε για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, λόγω του ότι συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη).

Διαβάστε ακόμη

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάθος πενταετίας σε επαγγελματίες που αμφισβητούν το τεκμήριο

Υψηλές… πτήσεις στις τιμές των καυσίμων- Πασχαλινή έξοδος με την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ (πίνακες)

Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ"
    ["post_title"]=>
    string(109) "Θεσσαλονίκη: Πότε έρχεται το πασχαλινό ωράριο καταστημάτων"
    ["post_excerpt"]=>
    string(131) "Στις 25 και 26 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο"
    ["post_status"]=>
    string(7) "publish"
    ["comment_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["ping_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["post_password"]=>
    string(0) ""
    ["post_name"]=>
    string(62) "thessaloniki-pote-erchete-to-paschalino-orario-sta-katastimata"
    ["to_ping"]=>
    string(0) ""
    ["pinged"]=>
    string(0) ""
    ["post_modified"]=>
    string(19) "2024-04-18 13:22:32"
    ["post_modified_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 10:22:32"
    ["post_content_filtered"]=>
    string(0) ""
    ["post_parent"]=>
    int(0)
    ["guid"]=>
    string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651651"
    ["menu_order"]=>
    int(0)
    ["post_type"]=>
    string(4) "post"
    ["post_mime_type"]=>
    string(0) ""
    ["comment_count"]=>
    string(1) "0"
    ["filter"]=>
    string(3) "raw"
    ["post_views"]=>
    string(2) "19"
  }
  [1]=>
  object(WP_Post)#4194 (25) {
    ["ID"]=>
    int(1651724)
    ["post_author"]=>
    string(2) "10"
    ["post_date"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:40:41"
    ["post_date_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:40:41"
    ["post_content"]=>
    string(2538) "Δύο νέες προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 6 και 12 μηνών είναι η απάντηση που δίνει η Παγκρήτια Τράπεζα στις προκλήσεις που δημιουργούνται από τις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών.

Τα “Step plus” αποτελούν τα νέα προθεσμιακά προϊόντα που έχουν προνομιακό αυξανόμενο επιτόκιο, με μηνιαία καταβολή τόκων. Tα επιτόκια των νέων προθεσμιακών καταθέσεων, αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κατάθεσης με μέγιστο επιτόκιο στην 6μηνη διάρκεια το 3%, ενώ στη 12μηνη το 2,75%.

Τα νέα προϊόντα ξεκινούν με ελάχιστο ποσό κατάθεσης €10.000 με την προϋπόθεση ότι αφορούν νέα χρήματα στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Παράλληλα στον πελάτη δίνεται η δυνατότητα για πρόωρη ολική ή μερική ανάληψη, χωρίς ποινή, εφόσον πραγματοποιείται κατά την ημερομηνία απόδοσης των τόκων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στην ιστοσελίδα της Παγκρήτιας Τράπεζας

Η Παγκρήτια Τράπεζα επενδύει διαρκώς στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες της, παρέχοντας σύγχρονες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για μετασχηματισμό."
    ["post_title"]=>
    string(147) "Παγκρήτια Τράπεζα: Nέες προθεσμιακές καταθέσεις “Step plus” με αυξανόμενο επιτόκιο"
    ["post_excerpt"]=>
    string(498) "Τα “Step plus” αποτελούν τα νέα προθεσμιακά προϊόντα που έχουν προνομιακό αυξανόμενο επιτόκιο, με μηνιαία καταβολή τόκων. Tα επιτόκια των νέων προθεσμιακών καταθέσεων, αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κατάθεσης με μέγιστο επιτόκιο στην 6μηνη διάρκεια το 3%, ενώ στη 12μηνη το 2,75%"
    ["post_status"]=>
    string(7) "publish"
    ["comment_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["ping_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["post_password"]=>
    string(0) ""
    ["post_name"]=>
    string(80) "pagkritia-trapeza-nees-prothesmiakes-katathesis-step-plus-me-afxanomeno-epitokio"
    ["to_ping"]=>
    string(0) ""
    ["pinged"]=>
    string(0) ""
    ["post_modified"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:42:23"
    ["post_modified_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:42:23"
    ["post_content_filtered"]=>
    string(0) ""
    ["post_parent"]=>
    int(0)
    ["guid"]=>
    string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651724"
    ["menu_order"]=>
    int(0)
    ["post_type"]=>
    string(4) "post"
    ["post_mime_type"]=>
    string(0) ""
    ["comment_count"]=>
    string(1) "0"
    ["filter"]=>
    string(3) "raw"
    ["post_views"]=>
    string(2) "38"
  }
  [2]=>
  object(WP_Post)#4195 (25) {
    ["ID"]=>
    int(1651709)
    ["post_author"]=>
    string(2) "10"
    ["post_date"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:25:08"
    ["post_date_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:25:08"
    ["post_content"]=>
    string(7953) "Το TATOÏ Club και η IMG ανακοινώνουν ότι οι προπονητές τένις παγκοσμίου φήμης, Πάτρικ Μουράτογλου, προπονητής του Holger Rune και Σβεν Χρούνεφελντ, θα τιμήσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στο IMG Future Stars 2024, τη νέα γενιά του παγκοσμίου τένις στο TATOÏ Club.

Οι Πάτρικ Μουράτογλου, προπονητής μεταξύ άλλων στο παρελθόν, της Serena Williams και του Στέφανου Τσιτσιπά, θα μιλήσει στους αθλητές, τους γονείς και κηδεμόνες αλλά και τους προπονητές, που συμμετέχουν φέτος στο IMG Future Stars. Η αποκλειστική ομιλία του Patrick Mouratoglou στο πλαίσιο του Τουρνουά, αλλά και η ευκαιρία που θα έχουν οι συμμετέχοντες να συνομιλήσουν, έχει έναν και μοναδικό στόχο, να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει αλλά κυρίως να εμπνεύσει τη νέα γενιά του παγκόσμιου τένις. 

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα για το Τουρνουά IMG Future Stars στο TATOÏ Club. Ανυπομονώ να συναντήσω όλους τους αθλητές, τους γονείς τους αλλά και τους προπονητές τους, και να μοιραστώ τις γνώσεις μου και να συνδεθώ με τη νέα γενιά ταλέντων», δήλωσε ο Πάτρικ Μουράτογλου λίγες μέρες πριν την έναρξη του Τουρνουά.



Κατά τη διάρκεια του IMG Future Stars, ο Πάτρικ Μουράτογλου, μαζί με τον Mike James θα εξηγήσουν τη σημασία της ανάλυσης των στατιστικών των αγώνων. Ο Mike James, επικεφαλής αναλυτής στην ακαδημία Mouratoglou από τον Ιανουάριο του 2022, έχει συνεργαστεί με τον Πάτρικ Μουράτογλου, τα επιτεύγματα του οποίου ξεπερνούν κατά πολύ αυτά ενός αναγνωρισμένου προπονητή τένις.

Τα 48 καλύτερα αγόρια και κορίτσια στο κόσμο του τένις, κάτω των 12 ετών, που θα βρεθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του TATOÏ Club, εκτός από την ευκαιρία να απολαύσουν αποκλειστικά την ομιλία του Πάτρικ Μουράτογλου, θα παρακολουθήσουν και δύο Μasterclasses, εντός κι εκτός γηπέδoυ, από τον Sven Groeneveld, προπονητής μεταξύ άλλων των Maria Sharapova, Bianca Andreescu και Caroline Wozniacki.

«Η σχέση μου με την IMG μετράει περισσότερα από 30 χρόνια. Είναι τιμή μου να είμαι καλεσμένος στο TATOÏ Club και να συμμετέχω στο IMG Future Stars, ανυπομονώ για την εμπειρία», δήλωσε ο Σβεν Χρούνεφελντ λίγες μέρες πριν την έναρξη του Τουρνουά.

Στο Masterclass εντός γηπέδου, με τον Σβεν Χρούνεφελντ, οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις ρακέτες τους και να προπονηθούν μαζί με τον ίδιο τον προπονητή κορυφαίων παικτών του τένις, ο οποίος θα τους παρουσιάσει ασκήσεις κι εμπειρίες πρωταθλητών Grand Slam. 

Επιπλέον, ο Max Eisenbud, Αντιπρόεδρος της IMG Τennis και για πολλά χρόνια ατζέντης της Maria Sharapova και της Li Na, θα συμμετέχει μαζί με τον Sven Groeneveld σε μια συζήτηση σχετικά με την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ομάδα και τους προπονητές, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες στην καριέρα ενός παίκτη. Οι δύο αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στον κόσμο του τένις θα εξηγήσουν στα 48 νέα ταλέντα στο τένις, πως να προοδεύσουν, μετά την επιτυχία τους μέσα στo γήπεδο. 

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το τρίτο ετήσιο IMG Future Stars. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ ιδιαίτερη για εμάς και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερο συνεργάτη για φιλοξενήσει τη διοργάνωση αυτή, από το TATOÏ Club, το οποίο προσφέρει το πιο όμορφο σκηνικό για αυτούς τους αστέρες του τένις, τόσο του μέλλοντος όσο και του παρόντος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε για άλλη μια επιτυχημένη χρονιά», δήλωσε ο εμπνευστής του Τουρνουά IMG Future Stars Max Eisenbud.

Οι ομιλίες και τα Masterclasses του IMG Future Stars 2024, είναι η αξία του Τουρνουά IMG Future Stars, μία εμπειρία με ολιστική προσέγγιση που συνδυάζει την άθληση, με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, με σκοπό την προετοιμασία παικτών, γονέων και προπονητών για το ταξίδι του επαγγελματικού τένις. "
    ["post_title"]=>
    string(199) "TATOÏ Club: Οι Πάτρικ Μουράτογλου και Σβεν Χρούνεφελντ εμπνέουν και καθοδηγούν τη νέα γενιά του παγκοσμίου τένις"
    ["post_excerpt"]=>
    string(118) "Τα εισιτήρια των αγώνων είναι διαθέσιμα προς πώληση από την more.com"
    ["post_status"]=>
    string(7) "publish"
    ["comment_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["ping_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["post_password"]=>
    string(0) ""
    ["post_name"]=>
    string(110) "tatoi-club-i-patrik-mouratoglou-ke-sven-chrounefelnt-empneoun-ke-kathodigoun-ti-nea-genia-tou-pagkosmiou-tenis"
    ["to_ping"]=>
    string(0) ""
    ["pinged"]=>
    string(0) ""
    ["post_modified"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:25:08"
    ["post_modified_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:25:08"
    ["post_content_filtered"]=>
    string(0) ""
    ["post_parent"]=>
    int(0)
    ["guid"]=>
    string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651709"
    ["menu_order"]=>
    int(0)
    ["post_type"]=>
    string(4) "post"
    ["post_mime_type"]=>
    string(0) ""
    ["comment_count"]=>
    string(1) "0"
    ["filter"]=>
    string(3) "raw"
    ["post_views"]=>
    string(2) "40"
  }
  [3]=>
  object(WP_Post)#4205 (25) {
    ["ID"]=>
    int(1651694)
    ["post_author"]=>
    string(2) "10"
    ["post_date"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:09:32"
    ["post_date_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:09:32"
    ["post_content"]=>
    string(7394) "Η Kaizen Gaming μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες Gametech παγκοσμίως, συμμετείχε στις εργασίες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με τρία ανώτατα στελέχη της: τον Παύλο  Κανελλόπουλο, Chief Financial Officer,  τη Στέλλα Βουλγαράκη, Chief People Officer, και τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο του Kaizen Foundation, του διεθνούς κοινωφελούς οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Kaizen Gaming.

Ο κ. Κανελλόπουλος συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Beyond Start-ups: Technology Leaders Shaping the Greek Ecosystem» όπου, μαζί με άλλους εκπροσώπους πρωτοπόρων εταιρειών στον τομέα της τεχνολογίας, μίλησε για τα στοιχεία που καθιέρωσαν την Kaizen Gaming ανάμεσα στις κορυφαίες. «Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες. Η ευελιξία στον τρόπο σκέψης μας («agile mindset») μας επέτρεψε να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη. Σε συνθήκες που άλλες εταιρείες περιόρισαν τις επενδύσεις τους εντός Ελλάδας, εμείς αποφασίσαμε να επεκταθούμε στο εξωτερικό και αποκτήσαμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επενδύοντας στο brand, την τεχνολογία και τους ανθρώπους μας», σημείωσε. 

Από την πλευρά της, η κα Στέλλα Βουλγαράκη συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «A Changing Workforce: Understanding the Generation Gap and Its Impact on Business», μαζί με επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού άλλων κορυφαίων εταιρειών. Σύμφωνα με την κα. Βουλγαράκη: «Το 95% των εργαζομένων της Kaizen Gaming ανήκει στις γενιές των Millennials και της Generation Z. Τι θέλουν αυτοί οι άνθρωποι; Γρήγορη εξέλιξη, ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Θέλουν αμφίδρομη επικοινωνία και να νιώθουν ότι είναι συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων».



«Επενδύουμε συστηματικά σε εκπαιδεύσεις και εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης για τους ανθρώπους μας. Δημιουργούμε ευκαιρίες ανέλιξης εντός του οργανισμού. Περίπου 400 άτομα πήραν προαγωγή στην Kaizen Gaming τον περασμένο Μάρτιο και άλλα 200 μετακινήθηκαν εσωτερικά σε νέες θέσεις που επιθυμούσαν. Πραγματοποιούμε έρευνες, για να παρακολουθούμε τον παλμό και να ακούμε τις ιδέες των εργαζομένων. Ο CEO της εταιρείας ενημερώνει αδιάλειπτα τους ανθρώπους μας για όλες τις σημαντικές εξελίξεις στην εταιρεία και απαντά απευθείας στις ερωτήσεις τους».  

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος μοιράστηκε τις εμπειρίες του στο πάνελ «Changing the culture of giving», όπου συζήτησε τον ρόλο της φιλανθρωπίας στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και τη σημασία της προώθησης των συνεργειών σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι: «Ως ανθρωποκεντρική εταιρεία, ιδρύσαμε το Kaizen Foundation με στόχο να προσφέρουμε περισσότερα. Θέλουμε η δράση του Ιδρύματος να είναι παγκόσμια, απαντώντας σε καίρια ζητήματα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε άμεσα, χωρίς προσκολλήσεις και καθυστερήσεις, δίνοντας λύσεις γρήγορα στα πιο καίρια και φλέγοντα ζητήματα κάθε φορά. Αυτή η νοοτροπία της συνεχούς εξέλιξης και της ευελιξίας, είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και, πιστεύω, μπορεί να φέρει άλλον αέρα στον τομέα της φιλανθρωπίας». Παράλληλα, επεσήμανε: «Ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι πιο ουσιαστικός μέσα από τη συνεργασία». Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε και ότι το Kaizen Foundation βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το UEFA Foundation For Children για την υλοποίηση  κοινών  δράσεων σε σειρά από χώρες.

"
    ["post_title"]=>
    string(209) "Kaizen Gaming: Πρωτοστατεί στην ανάπτυξη ταλέντων, επενδύει στη διεθνή αγορά και αναβαθμίζει την κοινωνική της προσφορά"
    ["post_excerpt"]=>
    string(297) "Καινοτομία, φιλανθρωπία και Generation Z στο εργασιακό περιβάλλον στο επίκεντρο των συζητήσεων από τα διοικητικά στελέχη της Kaizen Gaming στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
"
    ["post_status"]=>
    string(7) "publish"
    ["comment_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["ping_status"]=>
    string(6) "closed"
    ["post_password"]=>
    string(0) ""
    ["post_name"]=>
    string(114) "kaizen-gaming-protostati-stin-anaptixi-talenton-ependii-sti-diethni-agora-ke-anavathmizi-tin-kinoniki-tis-prosfora"
    ["to_ping"]=>
    string(0) ""
    ["pinged"]=>
    string(0) ""
    ["post_modified"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:09:32"
    ["post_modified_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:09:32"
    ["post_content_filtered"]=>
    string(0) ""
    ["post_parent"]=>
    int(0)
    ["guid"]=>
    string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651694"
    ["menu_order"]=>
    int(0)
    ["post_type"]=>
    string(4) "post"
    ["post_mime_type"]=>
    string(0) ""
    ["comment_count"]=>
    string(1) "0"
    ["filter"]=>
    string(3) "raw"
    ["post_views"]=>
    string(2) "40"
  }
  [4]=>
  object(WP_Post)#4204 (25) {
    ["ID"]=>
    int(1650063)
    ["post_author"]=>
    string(2) "10"
    ["post_date"]=>
    string(19) "2024-04-18 12:03:34"
    ["post_date_gmt"]=>
    string(19) "2024-04-18 09:03:34"
    ["post_content"]=>
    string(6954) "Τον 10ο χρόνο της μετρά και μάλιστα με ρεκόρ συμμετοχών η μεγάλη πρωτοβουλία που με τη στήριξη της COSMOTE έγινε θεσμός, έχοντας προσελκύσει αθροιστικά πάνω από 53.000 μαθητές. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στη ρομποτική και να προτείνουν καινοτόμες STEM εφαρμογές που συναγωνίζονται υψηλά επιστημονικά πρότυπα.

Στον φετινό επετειακό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM, με θέμα «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού», ο οποίος διοργανώθηκε από τον STEM Education με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και στον οποίο συμμετείχαν 9.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, βραβεύτηκαν έργα που μέσα από την τεχνολογία προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης σημαντικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων, όπως οι πλημμύρες, η λειψυδρία, οι σεισμοί.



Τέτοιου είδους έργο παρουσίασε ομάδα Δημοτικού από τη Θεσσαλία, η οποία δημιούργησε αυτοματισμούς για την πρόβλεψη και αποφυγή πλημμυρών στον Πηνειό, καθώς και της λειψυδρίας στον Θεσσαλικό κάμπο.

Στην κατηγορία του Γυμνασίου επίσης παρουσιάστηκαν αρκετές καινοτόμες ιδέες για τη Μεσόγειο όπως το hotspot κλιματικής αλλαγής, το οποίο λαμβάνει μετρήσεις αυτόματα από αισθητήρες και συλλέγει δεδομένα στο cloud.



Στην κατηγορία «Οι φάροι της Μεσογείου» τα ρομπότ των παιδιών έστειλαν το μήνυμα της καλής γειτνίασης από το φάρο της Αλεξάνδρειας σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=rzGaGxXvXTU

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση βλέπουμε χιλιάδες νέους να ασχολούνται με την ρομποτική και να παρουσιάζουν πρωτότυπες τεχνολογικές λύσεις. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Πριν από μια δεκαετία, ήμασταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν τη σημασία του STEM και της διάδοσής του στις νέες γενιές. Πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στους νέους για να αναπτύξουν τις ψηφιακές και άλλες σημαντικές δεξιότητες, καθώς και για να ενισχύσουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους προς την επιστήμη και την τεχνολογία. Σήμερα με ικανοποίηση διαπιστώνουμε τα σημαντικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του τελικού διαγωνισμού, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην διάδοση και εξέλιξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής.


Διαρκής προσφορά στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Το αποτύπωμα της ενέργειας ευρύ και αγγίζει όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας. Στα δέκα χρόνια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 53.000 μαθητές, έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 15.800 δάσκαλοι και καθηγητές και έχουν δοθεί δωρεάν περισσότερα από 1.100 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού. Συνολικά οι άμεσοι και έμμεσοι ωφελούμενοι των δράσεων υπολογίζονται σε 330.000. Όπως συμπληρώνει και ο Πρόεδρος των WRO Hellas και STEM Education, κ. Γιάννης Σομαλακίδης: «Στο χρονικό διάστημα των δέκα χρόνων έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές ως διοργανωτές του πανελλήνιου διαγωνισμού, βλέποντας τους μαθητές της χώρας μας να κατανοούν καλύτερα τους αυτοματισμούς, να σκέφτονται ως μηχανικοί και να εργάζονται ομαδικά». «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε την COSMOTE για τη συνεχή στήριξή της», καταλήγει." ["post_title"]=> string(193) "Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2024: Ρεκόρ συμμετοχής μαθητών στην επέτειο των 10 χρόνων του διαγωνισμού (pics + vid)" ["post_excerpt"]=> string(301) "Στον φετινό επετειακό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM, με θέμα «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού», συμμετείχαν 9.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(112) "panellinios-diagonismos-stem-2024-rekor-simmetochis-mathiton-stin-epetio-ton-10-chronon-tou-diagonismou-pics-vid" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-04-18 12:03:34" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 09:03:34" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1650063" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "59" } [5]=> object(WP_Post)#4203 (25) { ["ID"]=> int(1651677) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-04-18 11:55:40" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 08:55:40" ["post_content"]=> string(4267) "Στις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετώπισε ο Όμιλος ΟΤΕ στην πορεία του προς τη βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρθηκε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια ESG Hμερίδας, με θέμα «Οδηγός για ένα Νέο Επιχειρηματικό Οικοσύστημα ή μια ακόμα Μόδα στο Χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων;». H ημερίδα διοργανώθηκε από το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ και τη Nestle, στις εγκαταστάσεις της OTE Academy. Η έναρξη της ημερίδας, ο συντονισμός των ομιλητών και της συζήτησης, που ακολούθησε, έγινε από τον κ. Βασίλειο Παπαδάκη, Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Διευθυντή του Executive MBA του ΟΠΑ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σπουδαιότητα της συνεργασίας ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τις επιχειρήσεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Η κα Ντέπη Τζιμέα είναι μέλος της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής του Executive MBA από το 2023, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, η κα Τζιμέα αναφέρθηκε στο στόχο του Ομίλου ΟΤΕ να αποτελεί κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας με επίκεντρο της επιχειρηματικής λειτουργίας τη βιώσιμη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, περιέγραψε τη διαδρομή και τη στρατηγική προσέγγιση που ακολούθησε ο Όμιλος τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι του Ομίλου, αλλά και η δημιουργία ενός «ESG Οικοσυστήματος προκειμένου να ενσωματωθούν οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα που αποτελείται από όλα τα μέλη της Διοίκησης, την εξειδικευμένη Διεύθυνση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και μια ευρεία διεταιρική “agile” ομάδα, με εκπροσώπους από όλες τις οργανωτικές δομές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Τζιμέα στον καταλυτικό ρόλο της δέσμευσης της διοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη, και στον τρόπο, με τον οποίο κατανόησε από πολύ νωρίς τα οφέλη της βιωσιμότητας για την ίδια την εταιρεία, το περιβάλλον και την κοινωνία." ["post_title"]=> string(151) "Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στην πορεία του Ομίλου ΟΤΕ προς τη βιώσιμη ανάπτυξη" ["post_excerpt"]=> string(235) "Η κα Ντέπη Τζιμέα παρουσίασε το case study του Ομίλου ΟΤΕ σε ESG Ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(76) "i-proklisis-ke-i-efkeries-stin-poria-tou-omilou-ote-pros-ti-viosimi-anaptixi" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-04-18 11:58:25" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 08:58:25" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651677" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "48" } [6]=> object(WP_Post)#4202 (25) { ["ID"]=> int(1651604) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-04-18 11:20:20" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 08:20:20" ["post_content"]=> string(6575) "Στην πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, Upcell Alliance εντάσσεται, η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia, με στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας μπαταριών στην Ευρώπη. Η Sunlight που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και σε Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας από ΑΠΕ, αναγνωρίζει την ανάγκη για διευρυμένη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μπαταριών. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η απόφαση να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Upcell Alliance και να ενώσει τις δυνάμεις της με ευρωπαίους εταίρους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης. Αξίζει να αναφερθεί ότι, έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου το 2023 ανέδειξε προβλήματα στον κλάδο των μπαταριών, όπως η αδυναμία προσαρμογής στις ανάγκες της εποχής και η αυξανόμενη εξάρτηση από εισαγόμενες μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές οι δυσκολίες θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση μπαταριών και να επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις είναι επιτακτική, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στη βιομηχανία και την οικονομία της Ευρώπης. Ένα από τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία της Upcell Alliance. Η πρωτοβουλία αυτή διαμορφώνει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό οικοσύστημα μεταξύ των εταιριών παραγωγής μπαταριών λιθίου και των κατασκευαστών βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Επιπλέον, προωθεί τη σύνδεση της βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών λιθίου με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτόν τον τομέα. Μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας, η Upcell Alliance αναζητά λύσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα των μπαταριών και να προωθήσει τους στόχους της για βιώσιμη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της Sunlight Group δήλωσε: «Συμμετέχουμε στη συμμαχία Upcell Alliance και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σημαντικούς ευρωπαίους εταίρους με όραμα να αναδείξουμε τον κλάδο των μπαταριών σε ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε ότι η Sunlight θα συνδράμει ενεργά για την ανάπτυξη της γνώσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας των μπαταριών λιθίου που θα φέρει την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών λιθίου στην κορυφή». Διαβάστε ακόμη  Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων Το θαύμα της Νέας Υόρκης και… αντίχριστοι, ο χρησμός της Goldman Sachs για την Ελλάδα, η «Αγία Τριάς» και το Λαγονήσι, ο καυγάς του Μπένι με τον εφοπλιστή ΔΕΗ: Έως και 24 δόσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(180) "Sunlight: Συμμετέχει στη συμμαχία Upcell για μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών λιθίου" ["post_excerpt"]=> string(410) "«Συμμετέχουμε στη συμμαχία Upcell Alliance και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σημαντικούς ευρωπαίους εταίρους με όραμα να αναδείξουμε τον κλάδο των μπαταριών σε ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Ευρώπη» τόνισε ο CEO Λ. Μπίσαλας" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(115) "sunlight-simmetechi-sti-simmachia-upcell-me-stocho-ton-metaschimatismo-tis-evropaikis-viomichanias-batarion-lithiou" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-04-18 11:23:38" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 08:23:38" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651604" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "51" } [7]=> object(WP_Post)#4020 (25) { ["ID"]=> int(1651571) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-04-18 11:10:52" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 08:10:52" ["post_content"]=> string(10874) "Η Henderson Park και η Hines ανακοινώνουν την έναρξη της κατασκευής του Apollo Hills, ενός πρωτοποριακού έργου οικιστικής ανάπτυξης ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στη Βούλα.  Οι Henderson Park και Hines συνεργάζονται με την Greece Sotheby's International Realty για την πώληση των κατοικιών του Apollo Hills, αξιοποιώντας την ηγετική θέση της Sotheby’s International Realty στην αγορά πολυτελών ακινήτων παγκοσμίως. Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοιου είδους αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα, η οποία συνδυάζει το ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα της Hines στην ανάπτυξη κατοικιών με τη σημαντική εμβέλεια της Greece Sotheby's International Realty στις αντίστοιχες αγορές, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Apollo Hills Το Apollo Hills, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Porphyrios Associates, αναμένεται να μεταμορφώσει ένα αστικό σημείο σε μια εκλεπτυσμένη οικιστική κοινότητα. Το συγκεκριμένο έργο, για τη δημιουργία του οποίου συνεργάστηκε και το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Diarchon, αναδεικνύει τη Βούλα ως ένα από τα πιο ελκυστικά προάστια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δημιουργώντας παράλληλα και ένα νέο σημείο αναφοράς για τη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη μέσω της πράσινης με πιστοποίηση BREEAM αρχιτεκτονικής του. Με στόχο να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, το Apollo Hills έχει παραχωρήσει περισσότερα από 11.000 τ.μ. για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκων στην περιοχή. Επιπλέον η κοινότητα δημιουργείται με απόλυτο σεβασμό στους υφιστάμενους πολεοδομικούς κανόνες και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Στρατηγικά τοποθετημένο, μόλις 16 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της Αθήνας, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Υμηττού, το Apollo Hills συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση στην πόλη με την άμεση επαφή με τη φύση, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Πρόσκληση σε μια μοναδική εμπειρία διαμονής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα Το Apollo Hills αντιπροσωπεύει τη γοητεία που καθιστά την Αθηναϊκή Ριβιέρα τόσο μοναδική. Ένα μέρος όπου ο κοσμοπολιτισμός συναντά την αυθεντικότητα, η κομψότητα συνδυάζεται με την άνεση και η πολυτέλεια προσφέρεται με τον πιο καλαίσθητο τρόπο. Οι κάτοικοι του Apollo Hills θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν κρυφές γωνιές της ακτογραμμής της Αθήνας και να απολαύσουν αυθεντικές εμπειρίες του τόπου. Παράλληλα, διαθέτει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, στο αεροδρόμιο αλλά και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Καθώς οι κάτοικοι του Apollo Hills επιστρέφουν στα διαμερίσματά τους έπειτα από μια βόλτα στην πόλη, θα αντιληφθούν ότι το Apollo Hills δεν είναι απλώς ένα μέρος για να ζει κανείς, αλλά ένα μέρος που μπορούν να αποκαλούν σπίτι τους. Αποκλειστικές ανέσεις και εγκαταστάσεις Το Apollo Hills προσφέρει υψηλής ποιότητας ανέσεις που διευκολύνουν την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και αρμονικής συμβίωσης με την κοινότητα. Το συγκρότημα διαθέτει μία εξωτερική πισίνα, μια εξωτερική παιδική χαρά και μία εσωτερική πισίνα, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις σπα και γυμναστηρίου αποτελούν έναν παράδεισο ευεξίας, ενώ οι ιδιωτικοί κήποι προσφέρονται για όμορφες στιγμές ηρεμίας με αγαπημένα πρόσωπα. Οι 24ωρες βοηθητικές υπηρεσίες και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης ενισχύουν την άνεση και την ασφάλεια. Επιπλέον, οι κάτοικοι θα έχουν αποκλειστική συνδρομή μέλους σε beach club ώστε να απολαμβάνουν τις ακτές της Αθήνας. Όλες οι παροχές σε συνδυασμό με τους προσεκτικά σχεδιασμένους κοινόχρηστους χώρους, προάγουν το αίσθημα της κοινότητας, καθιστώντας το Apollo Hills παράδειγμα πολυτελούς και ασφαλούς ζωής που συνδυάζει την ιδιωτικότητα με το αίσθημα του ανήκειν. Ο Nick Weber, CEO της Henderson Park, αναφέρει ότι: “Με το Apollo Hills στόχος μας είναι η δημιουργία μιας οικιστικής κοινότητας, η οποία θα αποτελέσει ένα νέο πρότυπο πολυτελούς και βιώσιμης ανάπτυξης στην Αθήνα. Μέσα από τη συνεργασία με τη Hines και την Greece Sotheby's International Realty, καθώς και την Porphyrios Associates, έχουμε δημιουργήσει μια κορυφαία ομάδα επαγγελματιών που θα μας βοηθήσει στην υλοποίηση του οράματός μας για κατοικίες που θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες ακόμα και των πιο απαιτητικών αγοραστών". Ο Πολ Γομόπουλος, Senior Managing Director και Επικεφαλής της Hines Greece, επισημαίνει ότι: “Το Apollo Hills δεν είναι απλώς ένα συγκρότημα κατοικιών, αλλά μια απόδειξη του τι μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα. Το Apollo Hills τοποθετεί την Αθήνα στον διεθνή χάρτη για τους απαιτητικούς αγοραστές κατοικιών. Η Hines έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μιας κοινότητας και μιας απαράμιλλης εμπειρίας ζωής. Το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Hines στην Ελλάδα και της αφοσίωσης στα ποιοτικά έργα και στη διαχρονική αρχιτεκτονική. Το Apollo Hills δεν αντιπροσωπεύει απλώς έναν εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής, αλλά μια γαλήνια όαση στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας”. Ο Σάββας Σαββαΐδης, President και CEO της Greece Sotheby's International Realty τονίζει ότι: To Apollo Hills είναι ένα εμβληματικό οικιστικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες του ελληνικού και διεθνούς αγοραστικού κοινού. Είμαστε ευτυχείς για τη στενή μας συνεργασία με τη Hines και την ανάληψη της προώθησης και διεύθυνσης πωλήσεων του project. Καταγράφουμε ήδη σημαντικό αριθμό προκρατήσεων οι οποίες αναμένεται να ενταθούν με την επίσημη έναρξη των πωλήσεων”." ["post_title"]=> string(154) "Henderson Park και Hines προχωρούν στη δημιουργία του Apollo Hills - Επένδυση 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα" ["post_excerpt"]=> string(228) "Συνεργασία με την Greece Sotheby's International Realty για την πώληση των κατοικιών του νέου πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος στη Βούλα " ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(70) "i-henderson-park-ke-i-hines-anakinonoun-ti-dimiourgia-tou-apollo-hills" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-04-18 11:35:49" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 08:35:49" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651571" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "99" } [8]=> object(WP_Post)#4042 (25) { ["ID"]=> int(1651504) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-04-18 10:50:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 07:50:44" ["post_content"]=> string(9477) "Τη δέσμευσή της να στηρίξει την ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και γενικότερα της ευρωπαϊκής οικονομίας και των επιμέρους κλάδων της προς αυτή την κατεύθυνση, ανέδειξε ο τεχνολογικός κολοσσός της Huawei, πραγματοποιώντας το πρώτο ευρωπαϊκό συνέδριο συνεργατών της στη Γηραιά Ήπειρο. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Huawei Europe, Jim Lu, απευθυνόμενος σε περισσότερους από 1.000 συνεργάτες του τεχνολογικού κολοσσού στην Ευρώπη που βρέθηκαν στο συνεδριακό κέντρο της Villa Erba στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, έδωσε έμφαση στην παρουσία της στον ευρωπαϊκό χώρο τα τελευταία 24 χρόνια. «Είμαστε στην Ευρώπη, για την Ευρώπη. Σύμφωνα με την Copenhagen Economics, η Huawei έχει συνεισφέρει 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία και έχει υποστηρίξει περισσότερες από 140.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο. Η Huawei έχει επίσης κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη για πέντε συνεχόμενα χρόνια. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες έχουν αναπτυχθεί ραγδαία στην Ευρώπη. Παρέχουμε υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού για δεκάδες χιλιάδες πελάτες σε περισσότερους από 20 κλάδους, ενώ 33 εταιρείες του Fortune Global 500 επέλεξαν τη Huawei ως συνεργάτη ψηφιακού μετασχηματισμού» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Huawei Europe. Τόσο ο Jim Lu στην ομιλία του, όσο και ο αντιπρόεδρος της Huawei για την Ευρώπη, Kenneth Fredriksen, σε συνάντησή τους με εκπροσώπους του Τύπου στο κλείσιμο του συνεδρίου, αναφέρθηκαν στις μεγάλες επενδύσεις της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο στην R&D (έρευνα και ανάπτυξη) για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και λύσεων, που ανέρχονται στο 20% των ετήσιων εσόδων την τελευταία τριετία. Το 2023, η Huawei πραγματοποίησε έσοδα άνω των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ, αύξηση άνω του 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως επισημάνθηκε, τα δεδομένα θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για την Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία. Η Huawei, όπως υπογράμμισε ο Jim Lu, επιθυμεί να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν ψηφιακές και έξυπνες, γρηγορότερα. «Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε την Ευρώπη να δημιουργήσει ψηφιακές υποδομές, να καλλιεργήσει ψηφιακά ταλέντα και να επιτύχει τους στόχους της για τη λεγόμενη "ψηφιακή δεκαετία". Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες λύσεις βασισμένες σε διαφορετικές ανάγκες. Έχουμε δημιουργήσει δύο Open Labs στην Ευρώπη και έχουμε συνεργαστεί με περισσότερους από 100 τοπικούς Internet Service Providers (ISP) για να αναπτύξουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών σε συγκεκριμένα σενάρια» είπε χαρακτηριστικά ο Jim Lu δεσμευόμενος εκ μέρους του κολοσσού για μια ανοιχτή και win-win συνεργασία με τους περισσότερους από τους 5.000 συνεργάτες της στην Ευρώπη, δίνοντας παράλληλα ως παράδειγμα της υποστήριξης του βιομηχανικού ψηφιακού μετασχηματισμού τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Huawei Europe, το 2024 η Huawei θα δημιουργήσει ένα σύστημα win-win "Partner + Huawei", θα λανσάρει πολλά νέα προϊόντα, θα κατασκευάσει το Wi-Fi 7 και θα επενδύσει περισσότερο στο μάρκετινγκ και την παροχή περισσότερων κινήτρων και υποστήριξης στους συνεργάτες. Στην Ευρώπη, η Huawei έχει 27 κέντρα Έρευνας και Καινοτομίας σε 13 χώρες. Στο πλαίσιο της έμφασης που δίνεται στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους συνεργάτες της Huawei στην Ευρώπη, όπως ανέφερε ο Kenneth Fredriksen, το πρώτο συνέδριο συνεργατών στην Ευρώπη γίνεται θεσμός και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με άλλες δράσεις της στην Ευρώπη, όπως τη συμμετοχή της Huawei στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο, στη Βαρκελώνη. «Ταχύτητα, ασφάλεια και αποδοτικότητα» στις λύσεις προς τις επιχειρήσεις, σε συνεργασία με τους partners, είναι οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής της Huawei, στον δρόμο προς την ψηφιακή μετάβαση, είπε ο Kenneth Fredriksen, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές προκλήσεις όσον αφορά τον δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιμέρους χωρών της Ευρώπης. Ερωτηθείς σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση προϊόντων σε ορισμένες χώρες, ο αντιπρόεδρος της Huawei Europe υπογράμμισε ότι οι χώρες οι οποίες τους υιοθέτησαν υποχώρησαν από την κορυφή της συνδεσιμότητας που κατείχαν, στις τελευταίες θέσεις. Έδωσε ακόμη έμφαση στην ανάγκη οι αποφάσεις να συνδέονται αυστηρά με τεχνικά κριτήρια, για τα οποία η Huawei είναι ανοικτή να συνεργαστεί για τον ορισμό τους, και όχι με βάση πολιτικά κριτήρια. Διαβάστε ακόμη  Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάθος πενταετίας σε επαγγελματίες που αμφισβητούν το τεκμήριο Υψηλές… πτήσεις στις τιμές των καυσίμων- Πασχαλινή έξοδος με την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ (πίνακες) Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(122) "Huawei: Στρατηγική απόφαση η ενδυνάμωση της παρουσίας της στην Ευρώπη" ["post_excerpt"]=> string(339) "«H Huawei έχει συνεισφέρει 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία και έχει υποστηρίξει περισσότερες από 140.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο» δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei Europe" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(68) "huawei-stratigiki-apofasi-i-endinamosi-tis-parousias-tis-stin-evropi" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-04-18 10:52:36" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 07:52:36" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651504" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "51" } [9]=> object(WP_Post)#4211 (25) { ["ID"]=> int(1651570) ["post_author"]=> string(2) "10" ["post_date"]=> string(19) "2024-04-18 10:47:02" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 07:47:02" ["post_content"]=> string(7132) "Η FAMAR, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO) και μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των CDMOs στην Ευρώπη, ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL) με νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα.

Αύξηση Αποθηκευτικής Δυναμικής

Ανταποκρινόμενη στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής, η FAMAR υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις με την προσθήκη τριών νέων modules, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την αποθηκευτική δυναμική του Κέντρου Διανομής. Συγκεκριμένα, τα τρία υπερσύγχρονα αυτά modules, σχεδιασμένα με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αναμένεται να προσθέσουν 6.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας επιπλέον 7.500 παλετοθέσεις. Το ένα εκ των τριών modules, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αφορά στη διαχείριση φαρμάκων που απαιτούν ψύξη. Πρόκειται για ένα Module 2.500 παλετοθέσεων, εξοπλισμένο με σύγχρονους θαλάμους ψύξης, που θα διασφαλίζει την άψογη τήρηση των συνθηκών ψύξης (μεταξύ +2°C και +8°C) σε κάθε στάδιο, από την αποθήκευση έως τη φόρτωση. Η επέκταση αυτή διπλασιάζει την αποθηκευτική δυνατότητα για σκευάσματα ειδικών απαιτήσεων, προσφέροντας στους πελάτες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές διανομής (GDP). Παράλληλα, η FAMAR αυξάνει το στόλο του Κέντρου Διανομής της με σύγχρονα διζωνικά φορτηγά με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2°C - 8°C και 15°C - 25°C), εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη. Τα οχήματα αυτά, υποστηρίζονται από ενσωματωμένο σύστημα τηλεματικής που παρέχει ειδοποιήσεις θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τις βέλτιστες συνθήκες των φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά τη μεταφορά. Με αυτόν τον τρόπο, η FAMAR επιτυγχάνει παραδόσεις άνω του 90% με ίδια μέσα σε όλη την Ελλάδα.

Καινοτόμες Υπηρεσίες Σειριοποίησης (Serialization)

Παράλληλα, η FAMAR, πρωτοπόρος στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών, ηγείται της ομαλής μετάβασης από το ΕΟΦoσήμο στη σειριοποίηση φαρμάκων έως το 2025. Στο Κέντρο Διανομής, η FAMAR έχει δρομολογήσει επενδύσεις για την παροχή υπηρεσιών off-line serialization, όπου η εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς εφαρμόζει την εν λόγω διαδικασία, ήδη από το 2020, στα παραγωγικά της εργοστάσια. Πρόκειται για μια διαδικασία που ενισχύει την ασφάλεια και την ιχνηλασιμότητα των φαρμάκων με τρόπο που συμμορφώνεται απόλυτα με την ελληνική νομοθεσία. Ο κ. Απόστολος Σαγιάκος, Γενικός Διευθυντής της FAMAR στην Ελλάδα, σχολίασε τις επενδύσεις λέγοντας: «Η επέκταση του Κέντρου Διανομής στη Θήβα και η ενίσχυση των υπηρεσιών μας με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αποτελούν κρίσιμα βήματα για τη στήριξη της αυξανόμενης ζήτησης και την προσφορά ασφαλέστερων και πιο αποτελεσματικών λύσεων στους πελάτες μας. Με αυτές τις κινήσεις, η FAMAR όχι μόνο διασφαλίζει την επικράτηση στον κλάδο αλλά και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης στρατηγικής που θα εξασφαλίσει την μακροχρόνια επιτυχία μας.» Διαβάστε ακόμη  Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάθος πενταετίας σε επαγγελματίες που αμφισβητούν το τεκμήριο Υψηλές… πτήσεις στις τιμές των καυσίμων- Πασχαλινή έξοδος με την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ (πίνακες) Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ" ["post_title"]=> string(89) "FAMAR: Νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα" ["post_excerpt"]=> string(336) "Ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL) με νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["comment_status"]=> string(6) "closed" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(50) "famar-nees-ependisis-sto-kentro-dianomis-sti-thiva" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2024-04-18 10:48:23" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2024-04-18 07:48:23" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(0) ["guid"]=> string(34) "https://www.newmoney.gr/?p=1651570" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(4) "post" ["post_mime_type"]=> string(0) "" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" ["post_views"]=> string(2) "54" } }
array(4) {
  [0]=>
  int(1651090)
  [1]=>
  int(1651441)
  [2]=>
  int(1651441)
  [3]=>
  int(1651090)
}

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

τιμεσ μετοχων

Διεθνείς αγορές

ΣΥΜΒΟΛΟ
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΜΕΤΑΒΟΛΗ
μΕΤ
S&P 500
5,022.21
-29.20
-0.58%
DOW JONES
37,753.31
-45.66
-0.12%
NASDAQ
15,683.37
-181.88
-1.15%
DAX
17,774.11
+4.09
+0.02%
CAC
8,012.74
+31.23
+0.39%
NIKKEI
38,079.70
+117.90
+0.31%

Ισοτιμίες

EUR / USD
1.07
0.00
0.00%
EUR / CHF
0.97
0.00
-0.19%

ΔΙΕΘΝΗ

VIRAL

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ