Γενικός Δείκτης:733.182.23%
EUR/USD: 1.1161

Ήπια διόρθωση στο πετρέλαιο μετά τα υψηλά 4μήνου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πτώση σημείωσε σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τη μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά 0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,38% στα 58,39 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας αναμένεταια να εκφράσει τις ανησυχίες του αναφορικά με τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, μία μέρα μετά την αντίστοιχη έκθεση του ΟΠΕΚ, η οποία έδειξε πτώση της παραγωγής κατά 221 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 30,55 εκατ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες ότι η Ουάσιγκτον «θα ξέρει πιθανώς μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες εάν είναι πιθανή μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα».

«Εάν επιτευχθεί αυτή, θα πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο ο κόσμος θα συζητάςι για πολύ καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, επισημαίνοντας ότι η Κίνα είναι μέχρι στιγμής «πολύ υπεύθυνη».

Σημειώνεται ότι κατά την περασμένη συνεδρίαση, το πετρέλαιο σκαρφάλωσε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, δεχόμενα ώθηση τόσο από την πτώση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, όσο και από τη μείωση στις εξαγωγές της Ουάσιγκτον.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required