Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1182

S&P: Αναβάθμισε την Πορτογαλία σε BBB

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην αναβάθμιση της πορτογαλικής οικονομίας σε BBB από BBB- προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P. Οι προοπτικές είναι σταθερές.

Ο οίκος αναμένει μια ισορροπημένη ανάπτυξη στη χώρα μεταξύ 1,5% και 1,7% την περίοδο 2019-2021.

Το σταθερό outlook, όπως αναφέρει,  εξισορροπεί τις προσδοκίες ότι την περίοδο 2019-2022, το χρέος της κυβέρνησης θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς η οικονομία θα αναπτύσσεται.

Η Πορτογαλία, σύμφωνα με την S&P, θα μπορούσε να αναβαθμιστεί εάν η οικονομία δημιουργήσει μεγαλύτερα πλεονάσματα στους εξωτερικούς τρεχούμενους και τους κεφαλαιουχικούς λογαριασμούς της, ενώ παράλληλα ενισχύσει την ανάπτυξή της σε σχέση με τους βασικούς εμπορικούς εταίρους.

Οι αξιολογήσεις θα μπορούσαν να υποβαθμιστούν αν η πρόσφατη πρόοδος στη μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ καθυστερούσε, ανέφερε η S&P ή αν οι αρχές ανέτρεπαν παλαιότερες μεταρρυθμίσεις,

Η S&P αναμένει μια ήπια κυκλική οικονομική επιβράδυνση στην Πορτογαλία, 1,7% του ΑΕΠ για το 2019. Η αύξηση των πραγματικών μισθών και η βελτίωση των πιστωτικών συνθηκών θα πρέπει να στηρίξουν την κατανάλωση κατά τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τον οίκο, παρά το γεγονός πως η δημιουργία θέσεων εργασίας γίνεται με βραδύτερους ρυθμούς και πως υπάρχει ηπιότερη εξωτερική ζήτηση.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required