Γενικός Δείκτης:779.430.13%
EUR/USD: 1.1249

Πώς έχασε τη «μάχη» με την Πειραιώς το Μarshall Wace

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Aναμφίβολα, το κλείσιμο των ανοικτών πωλήσεων στην Τράπεζα Πειραιώς από ένα fund (Μarshall Wace) αποτελεί το καλύτερο θετικό νέο για την αγορά, καθώς φαίνεται ότι ένας από τους παίκτες μεταβλήθηκε σε αγοραστή των ελληνικών τραπεζών.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν η μετοχή της Πειραιώς αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα κατά 160%!! Εάν συνέχιζαν τις ανοικτές πωλήσεις οι ζημιές τους θα ήταν υψηλές, έτσι εκ των πραγμάτων μεταβλήθηκαν σε αγοραστές. Το Marsall Wace, πρόσφατα είχε θέσεις ανοικτών πωλήσεων στο 0,52% των μετοχών (ή και παραγωγών) της Πειραιώς, αναγκάστηκε να κλείσει τις θέσεις όταν η μετοχή της Πειραιώς πραγματοποιούσε το πρόσφατο ράλι.

marshall.jpg

Ο Paul Marshall, ένας εκ των ιδρυτών του Marshall Wace

Το Fund είχε σορτάρει με επιτυχία παλαιότερα την μετοχή της Πειραιώς, αλλά αυτή τη φορά οδηγήθηκε σε ήττα. Kαι από πωλητής μεταβλήθηκε σε αγοραστή μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι δυο άλλοι παίκτες

Με θέσεις ανοικτών πωλήσεων παραμένουν τα δυο άλλα funds (Οceanwood Capital, Lansdowne Partners), οι διατηρούν τα ποσοστά τους, αν και οι πληροφορίες θέλουν να είναι και αγοραστές, εξέλιξη που δεν είναι απίθανη καθώς οι ζημιές το τελευταίο διάστημα θα ήταν μεγάλες, αν δεν προχωρούσαν και σε κάποιες αγορές.

Τα funds τα οποία σταθερά υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν κεφάλαια θα περιμένουν και τις εξελίξεις με την κατάθεση του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εάν δεν κατατεθεί ο νόμος μέχρι τις 25 Μαρτίου, τότε θα έχουν περιθώρια για να συνεχίσουν τις ανοικτές πωλήσεις τους. Η επόμενη ευκαιρία τους θα είναι τι θα συμβεί με τις ελληνικές εκλογές, καθώς όλοι στο Χρηματιστήριο περιμένουν τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου, όπου είναι και το τελευταίο όριο για την προκήρυξη εκλογών.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required