Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1254

Πτώση στην Ασία ενόψει Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Καθοδικά κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους οι ασιατικές μετοχές, ενόψει της συνεδρίασης της  Federal Reserve που ξεκινά σήμερα στις ΗΠΑ.

Οι κινεζικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά, με τον Shanghai compositeνα υποχωρεί κατά 0,22% και τον Shenzhen component με απώλειες 0,1%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,25%.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,082% με απώλειες 17,65 μονάδων, για να κλείσει στις 21.566,85 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 0,21% και απώλειες 3,45 μονάδων, στις 1.610,23 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,16%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε οριακές απώλειες 0,09%.

Στο μεταξύ, η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας δείχνει ότι οι εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να αποτελούν πηγή αβεβαιότητας για το παγκόσμιο outlook.

«Η καθυστέρηση στις αυξήσεις δασμών που είχαν προγραμματιστεί αρχικά για την 1η Μαρτίου, είχε γεννήσει αρχικά αισιοδοξία για μείωση της έντασης. Ωστόσο, οι αυξήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2018 επηρέασαν το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας και υπήρξαν φαινόμενα ντόμινο σε κάποιες άλλες οικονομίες», αναφέρεται στα πρακτικά. Σημειώνεται ότι η κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αυστραλίας, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required