Γενικός Δείκτης:772.740.01%
EUR/USD: 1.1138

Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Fed και Brexit

  • ( UPD -19/03/2019 13:35 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές γίνονται θεατές της αβεβαιότητας που συνεχίζει να επικρατεί σε ό,τι αφορά το Brexit αλλά και εν αναμονή της συνεδρίασης της αμερικανικής Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδo 0,70% στις 384,80 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Στη Βρετανία, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,38%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,93%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,51%, ενώ στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,72% και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,85%.

Ο κλάδος αγαθών προσωπικής και οικιακής χρήσης σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο νωρίτερα άνω του 0,5% ενώ δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ελβετίας.

Οι μετοχές της Swatch Group και της Richemont σημείωσαν άνοδο άνω του 1,5% μετά τα στοιχεία για το εμπόριο που έδειξαν ρεκόρ μήνα για τις εξαγωγές της Ελβετίας τον Φεβρουάριο.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές η γαλλική Iliad υποχώρησε σημαντικά κατά 7% καθώς τα αδύναμα κέρδη επισκίασαν τα σχέδια της να πουλήσει  τμήμα των κινητών της assets. 

Στο μεταξύ, η Antofagasta ενισχύθηκε στην κορυφή του δείκτη μετά την ανακοίνωση της καταβολής μερίσματος υψηλότερου από αυτό που αναμενόταν αρχικά.

Η εταιρεία εξόρυξης ανακοίνωσε επίσης πτώση  στα ετήσια κέρδη από βασικές δραστηριότητες όπως ανέμεναν και οι αναλυτές. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3%.

Στην άλλη πλευρα του Ατλαντικού, η Fed αναμένεται ότι θα κινηθεί συντηρητικά μειώνοντας τις προβλέψεις της για αυξήσεις επιτοκίων, «δείχνοντας» προς μικρή έως και μηδενική σύσφιξη εντός του 2019.

Στην Ασία νωρίτερα ο ευρύτερος MSCI σημείωσε μικρές μεταβολές από το προηγούμενο κλείσιμο.

Πίσω στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα για το Brexit συνεχίζεται με αποτέλεσμα την πτώση της στερλίνας στα 1,3183 δολ. κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χθες η βρετανική Βουλή αποφάσισε ότι η πρωθυπουργός Μέι δεν μπορεί να θέσει ξανά σε ψηφοφορία της συμφωνία της με την ΕΕ, εκτός κι αν υποβληθεί εκ νέου με σημαντική διαφορετική μορφή.

Η Μέι έχει μόνο δυο ημέρες για να εξασφαλίσει την έγκριση για τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ αν θέλει να έχει κάτι να προσφέρει στους Ευρωπαίους εταίρους της κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Ο κλάδος αγαθών προσωπικής και οικιακής χρήσης σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο νωρίτερα άνω του 0,5% ενώ δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ελβετίας.Οι μετοχές της Swatch Group και της Richemont σημείωσαν άνοδο άνω του 1,5% μετά τα στοιχεία για το εμπόριο που έδειξαν ρεκόρ μήνα για τις εξαγωγές της Ελβετίας τον Φεβρουάριο.

Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές η γαλλική Iliad υποχώρησε σημαντικά κατά 7% καθώς τα αδύναμα κέρδη επισκίασαν τα σχέδια της να πουλήσει τμήμα των κινητών της assets.

Στο μεταξύ, η Antofagasta ενισχύθηκε στην κορυφή του δείκτη μετά την ανακοίνωση της καταβολής μερίσματος υψηλότερου από αυτό που αναμενόταν αρχικά.

Η εταιρεία εξόρυξης ανακοίνωσε επίσης πτώση στα ετήσια κέρδη από βασικές δραστηριότητες όπως ανέμεναν και οι αναλυτές. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required