Γενικός Δείκτης:779.410.13%
EUR/USD: 1.125

Άνοδος στην Wall Street εν όψει συνεδρίασης της Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Άνοδο κατέγραψε η Wall Street στο άνοιγμα την Τρίτη, με ώθηση σε γενικές γραμμές από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να υιοθετήσει έναν πιο αισιόδοξο τόνο στην τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average κέρδισε 104 πόντους, με την DowDuPont και την Boeing να ηγούνται των κερδών. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4%, καθώς οι κλάδοι διαλογής υλικών και καταναλωτών υπεραπέδωσαν. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,4%.

Η Fed ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τρίτη. Οι προσδοκίες της αγοράς για την αύξηση των επιτοκίων είναι μηδενικές, ενώ οι περισσότεροι επενδυτές εκτιμούν ότι δεν θα αποφασιστεί αλλαγή στην πολιτική της. Ωστόσο, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Fed.

Η Fed αναμένεται επίσης να μειώσει τις προβλέψεις επιτοκίων – τα λεγόμενα «dot plots» - και να παρουσιάσει μικρή ή καθόλου περαιτέρω σύσφιγξη το 2019. Με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να φαίνεται αργή, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα υιοθετήσει έναν προσεκτικό τόνο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required