Γενικός Δείκτης:780.010.2%
EUR/USD: 1.1247

Σταθεροποίηση πάνω από τα 1.300 δολάρια για τον χρυσό

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) που ξεκινά σήμερα.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5 δολ., στα 1.306,50 δολ. ανά ουγγιά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει την επιφυλακτική στάση της κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την Τετάρτη (20/3) και δεν αναμένουν ενδείξεις για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αυτή την εβδομάδα διαμορφώνονται στο μηδέν, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Περαιτέρω ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε η ήπια αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο ορισμένων κατώτερων των προσδοκιών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη τον Ιανουάριο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική μεταποιητική δραστηριότητα κατεβάζει ταχύτητα.

Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν επίσης μειώθηκαν κατά 0,1%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι παραγγελίες θα κατέγραφαν μια μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 0,3%.


Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,4 μονάδες.

Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,136 δολ., ενώ η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,327 δολ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required