Γενικός Δείκτης:778.420.64%
EUR/USD: 1.1245

Πτώση στην Ασία - πλην Ιαπωνίας - λόγω εμπορικών ανησυχιών

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στον απόηχο αλληλοσυγκρουόμενων αναφορών για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο ευρύτερος MSCI για την Ασία εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,14% στις 529,74 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι μετοχές στη Wall Street άρχισαν να υποχωρούν μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές, ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Κίνα μπορεί να υπαναχωρήσει έναντι των απαιτήσεων των ΗΠΑ στις εμπορικές συνομιλίες. Επίσης το πρακτορείο μετέδιδε ότι και οι Κινέζοι διαπραγματευτές ανησυχούν ότι δεν έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως οι δασμοί που έχουν επιβληθεί σε κινεζικά προϊόντα, θα αρθούν αν επιτευχθεί συμφωνία.

Στα ασιατικά ταμπλό, οι κινεζικές μετοχές ανέκαμψαν ελαφρώς από τις προηγούμενες απώλειες, ωστόσο κινήθηκαν πτωτικά με τον
Shenzhen component να χάνει 0,398% στις 9.800,60 μονάδες και ο Shenzhen composite υποχώρησε κατά 0,248% στις 1.684,57 μονάδες. Ο Shanghai composite έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 3.090,64 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,36%, ενώ η μετοχή της κινεζικής εταιρείας smartphone,  Xiaomi, έχασε πάνω από 4,7% παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε κέρδη δ' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 2.177,10 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο  ASX 200 έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 6.165,30 μονάδες.

Σε αντίθετη πορεία το χρηματιστήριο του Τόκιο που έκλεισε με άνοδο.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 42,07 μονάδων ή 0,20%, στις 21.608,92 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 4,16 μονάδων ή 0,26%, στις 1.614,39 μονάδες.


Σήμερα στο μεταξύ, η αμερικανική Fed αναμένεται να δημοσιοποιήσει την απόφασή της για τα επιτόκια.

«Συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις της αγοράς και τους Αμερικανούς οικονομολόγους ότι η η Fed δεν θα αλλάξει τη νομισματική της πολιτική», αναφέρει ο Joseph Capurso, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων της Commonwealth Bank of Australia. Όπως αναφέρει σε σημείωμά του, η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να μειώσει τις προβλέψεις της για το αμερικανικό ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι τα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί έως τώρα δείχνουν «αναιμική ανάπτυξη» για το α' τρίμηνο του 2019.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required